Armata turcă a ucis 18 militari kurzi în Turcia şi Irak

Armata turcă a anunțat vineri că a lichidat 12 militanți kurzi în sud-estul Turciei și alți șase în lovituri aeriene în nordul Irakului, în timp ce acțiunile forțelor turce îi vizează și pe aliații din Siria ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite Reuters.

RomaniaTV.net
21 oct. 2016, 08:26
Armata turcă a ucis 18 militari kurzi în Turcia şi Irak

Doisprezece membri ai PKK au fost ‘neutralizați’ joi în districtul Cukurca din provincia turcă Hakkari, situată în apropierea graniței cu Irakul.

În nordul Irakului, loviturile aeriene ale forțelor turce au lovit regiunea Avashin Basyan, ucigând șase luptători kurzi și distrugând patru ținte ale PKK.

Loviturile aeriene turce au vizat, miercuri noaptea, luptătorii din Unitățile de Apărare a Poporului (YPG) și ale aliaților lor din nordul Siriei. Armata turcă a anunțat că a ucis între 160 și 200 de combatanți.

Siria a calificat acțiunile forțelor turce drept o ‘agresiune flagrantă’ și a avertizat că va doborî orice avion militar turc care ar intra în spațiul aerian sirian.

Statele Unite susțin lupta YPG contra grupării jihadiste Stat Isalmic, ceea ce a provocat iritarea Ankarei, care consideră YPG drept o prelungire a PKK. Între armata turcă și forțele PKK are loc un conflict începând din 1984.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat miercuri că Turcia ar putea acționa singură în neutralizarea inamicilor săi din străinătate.

Peste 40.000 de persoane, majoritatea dintre ei fiind kurzi, au fost uciși în conflictul dintre Ankara și PKK, organizație considerată teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și SUA.