Asistentul vocal Google va fi disponibil în 30 de limbi străine

Asistentul vocal Google va fi disponibil în peste 30 de limbi, printre care hindi şi norvegiană, până la sfârşitul anului, a anunţat vineri compania, aflată într-o competiţie acerbă cu liderul de piaţă Amazon.

24 feb. 2018, 09:31
Asistentul vocal Google va fi disponibil în 30 de limbi străine

În timp ce Alexa, asistentul vocal Amazon, nu funcţionează decât în engleză, Google Assistant funcţionează deja în opt limbi, iar ”până la sfârşitul anului, va fi disponibil în peste 30 de limbi”, explică Google pe blogul oficial.

Primele limbi vor fi daneza, olandeza, hindi, indoneziană, norvegiană, suedeză şi thailandeză, urmând ca restul să fie adăugate în cursul anului, a precizat compania americană.

Anunţul pune în evidenţă intenţia Google de a accelera funcţiile asistentului său şi progresele în materie de inteligenţă artificială, în special în contextul concurenţei cu Amazon. Şi alte companii de tehnologie precum Microsoft, Apple sau Samsung au dezvoltat asistenţi virtuali.

Asistenţii cu comandă vocală sunt o miză importantă pentru aceste companii întrucât dezvăluie progresul înregistrat în materie de inteligenţă artificială. Prezenţa lor în numeroase obiecte (smartphone, boxe inteligente, maşini… ) le permite să intre în viaţa cotidiană a consumatorilor şi să creeze un ”ecosistem” în jurul acestora, potrivit Agerpres.

În special boxele inteligente, la mare căutare în Statele Unite, sunt proiectate să funcţioneze precum turnul de control al întregii locuinţe. Odată cu lansarea asistentului personal Alexa pentru boxa Echo în 2014, Amazon are un avans serios la acest capitol.

Pe de altă parte, Apple a rămas în urmă şi nu a lansat decât boxa inteligentă HomePod, care poate fi activată cu ajutorul vocii prin intermediul asistentului Siri.