Vacanţă prelungită de Paşte. Zilele de 2 şi 3 mai ar putea fi declarate LIBERE legale

Mini-vacanţa de 1 mai s-ar putea transforma într-un adevărat concediu. Asociaţia Agenţiilor de Turism cere ca zilele de 2 si 3 mai sa fie declarate libere legale. Dacă cererea va fi aprobată, atunci bugetarii, dar şi elevii vor avea o vacanţă care va începe la sfârşitul zilei de 30 aprilie şi se va termina pe 7 mai, după Paşte.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 07:06
Vacanţă prelungită de Paşte. Zilele de 2 şi 3 mai ar putea fi declarate LIBERE legale

Bugetarii ar putea avea, în acest an, o mini-vacanţă între 1 şi 6 mai. Agenţiilor de turism au cerut Guvernului ca ziua de 1 mai să fie legată de mini-vacanţa de Paşte (4, 5, 6 mai).

Dacă Executivul va accepta propunerea, zilele de 2 şi 3 mai vor fi declarate zile libere legale. Astfel, bugetarii ar intra în vacanţă la finalul zilei de 30 aprilie şi ar urma să revină la serviciu pe 7 mai.

Hotelierii au planuri mari pentru acest sezon estival, iar ofertele sunt deja pregătite.

„Cred că pentru tot litoralul şi pentru ţară ar fi o chestie fantastica. Facem presiuni împreună cu asociaţiile patronale chiar să se realizeze acest lucru”, a declarat Anca Nedea, mangarul hotelului Mamaia.

Startul sezonului estival va fi marcat de concerte în aer liber, parade cu maşini de epocă şi care alegorice, concursuri pe plajă şi binenţeles focuri de artificii.

În 2013, patru dintre cele 12 ZILE LIBERE legale cad în weekend:

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
5 mai (duminică), 6 mai (luni) – Paştele
23 iunie (duminică), 24 iunie (luni) – Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Ziua Naţională a României
25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) – Crăciunul.