Atac la Ambasada Israelului din Ankara. Agresorul avea la el un cuţit şi a fost împuşcat. Bărbatul nu are legături cu islamiştii

Ambasada Israelului la Ankara a fost miercuri ținta unei tentative de atac din partea unui individ care părea să fie înarmat cu un cuțit și care a fost oprit de focurile de armă ale unuia dintre gardieni, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Israelului. Agresorul nu avea nicio legătură cu vreo grupare teroristă.

21 sept. 2016, 11:11
Atac la Ambasada Israelului din Ankara. Agresorul avea la el un cuţit şi a fost împuşcat. Bărbatul nu are legături cu islamiştii

În urma atacului de la ambasada Israelului din Ankara personalul a scăpat nevătămat, iar atacatorul a fost rănit. ‘Membrii personalului sunt nevătămați’, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației israeliene, Emmanuel Nahshon, informează Agerpres.

El a precizat că agresorul era ‘aparent’ înarmat cu un cuțit și că a fost rănit prin împușcare de un membru al gărzii, înainte de a se apropia de clădire.

Oficialităţile turce au informat ulterior că bărbatul în vârstă de 41 de ani nu a acţionat din ordinul vreunei grupări teroriste şi nici nu are legătură cu asemenea reţele. El a scandat sloganuri în afara ambasadei şi a agitat un cuţit, potrivit biroului guvernatorului din Ankara. 

Citeşte şi ALERTĂ TERORISTĂ: Ambasada Germaniei din Ankara a fost închisă de teama unui atac jihadist

Nahshon a precizat că circumstanțele incidentului sunt puțin clare. Faptele s-au produs în afara perimetrului ambasadei, a spus el.

Postul de televiziune turc NTV a relatat că două persoane au încercat să pătrundă în ambasadă dar au fost ‘neutralizate’.