Atacatorii jurnalistului Cristian Sabach au fost lăsaţi în libertate

Atacatorii jurnalistului Cristian Sabach, liberi, dar cu dosar penal. Poliţiştii bihoreni i-au prins imediat pe cei şase care au atacat echipa de filmare. După audieri, au fost acuzaţi de distrugere, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

30 oct. 2017, 08:39
Atacatorii jurnalistului Cristian Sabach au fost lăsaţi în libertate

Este vorba despre patru bărbaţi, o femeie şi o adolescentă de 15 ani. Reamintim că echipa de filmare al lui Cristian Sabach a fost atacată de cei şase cu bâte şi topoare într-o localitate de romi din judeţul Bihor. Trei persoane au fost rănite însă au refuzat îngrijirile medicale.

Poliţiştii bihoreni au identificat persoanele care, joi seară, au atacat cu pietre, topoare şi bâte echipa de filmare a jurnalistului Cristian Sabbagh de la Kanal D. Este vorba despre patru bărbaţi, o femeie şi o adolescentă de 15 ani, toţi din colonia de romi din Tileagd.

Cele şase persoane au fost audiate, vineri, la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Tileagd şi li s-au întocmit dosare penal pentru distrugere, loviri şi alte violenţe, respectiv tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Citeşte şi: Christian Sabbagh, atacat cu topoare de un grup de rromi din Bihor: „Au vrut să ne omoare”

Echipa de filmare a jurnalistului Cristian Sabbagh de la Kanal D, aflată în Bihor de câteva zile pentru a realiza un reportaj despre furturile de reziduuri petroliere din gara Tileagd, a fost atacată, joi seară, în colonia de romi din localitate cu bâte de baseball, topoare şi pietre. Trei persoane, inclusiv Sabbagh, au fost rănite, însă au refuzat îngrijirile medicale.

În ajutorul jurnaliştilor au sosit şi echipaje de Poliţie, care i-au dispersat pe agresori şi au început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Sabbagh a realizat, marţi, o pândă în Gara Tileagd, pentru a-i surprinde pe hoţii de combustibil, filmându-i pe romii care goleau în găleţi reziduurile petroliere rămase în vagoanele-cisternă oprite aici. În timp ce-i înregistra pe hoţi, jurnalistul a sunat şi la 112, cerând intervenţia poliţiştilor. Echipajele Poliţiei Transporturi Feroviare au şi ajuns imediat la locul faptei, găsind mai multe recipiente cu reziduuri de combustibil.