ATENTAT cu bombă la Istanbul. 11 morţi, după o explozie puternică lângă o staţie de autobuz din centrul istoric UPDATE

Un atac cu bombă a vizat un autobuz al poliţiei turce în centrul orașului Istanbul. Explozia puternică a avut loc în Vezneciler, cartier din centrul orașului Istanbul, în explozie fiind rănite mai multe persoane. UPDATE. Cel puţin 11 persoane au murit şi 36 au fost rănite.

RomaniaTV.net
07 iun. 2016, 06:19

Atentatul a avut loc la primele ore ale dimineţii, în apropierea Universităţii din Istanbul şi a zonei istorice a orașului, atracție majoră pentru turiști. Iniţial s-a vorbit de 5 răniţi, însă autorităţile au anunţat un bilanţ de 11 morţi şi cel puţin 36 de răniţi.

O maşină parcată, încărcată cu explozibili, a fost detonată de la distanţă în momentul în care prin dreptul ei a trecut un autobuz care transporta angajaţi ai Poliţiei. Focuri de armă au fost auzite în zonă după explozie, potrivit agenţiei Anadolu.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că grupări teroriste atacă civili deoarece pierd lupta împotriva forţelor de securitate turce.

LIVE VIDEO de la faţa locului

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar în ultimele luni mai multe atacuri au fost comise în turcia atât de militanţi kurzi, de adepţi ai ISIS şi de oameni ai stângii radicale.