ATENTAT la Nisa. Copilul şi mama sa, găsiţi cu ajutorul comunităţii: Autorităţile au aşteptat să le dăm noi detalii

Rudele şi prietenii familiei de români dispărută la Nisa susţin că mama şi copilul internaţi la spital au fost găsiţi cu ajutorul reţelelor de socializare şi al grupurilor, nicidecum al diplomaţilor români din Franţa. Mai mult, aceştia susţin că autorităţile au aşteptat să primească detalii şi informaţii de la rudele şi prietenii familiei Coman.

18 iul. 2016, 12:46
ATENTAT la Nisa. Copilul şi mama sa, găsiţi cu ajutorul comunităţii: Autorităţile au aşteptat să le dăm noi detalii

Numeroşi români din Franţa s-au mobilizat pentru găsirea familiei dispărute după atentatul de la Nisa. Mama şi copilul său au fost găsiţi în spitale, însă tatăl, Cristian Coman, este în continuare dat dispărut. Pe paginile create pe Facebook au fost postate mai multe fotografii cu cei trei membri ai familiei Coman, Adriana în vârstă de 28 de ani, Cristian în vârstă de 34 de ani şi băieţelul lor de 8 ani.

După aproximativ o zi de căutări, băieţelul a fost găsit într-un spital pediatric din Franţa, iar mama acestuia a fost găsită ulterior într-un spital din Nisa. Bunica băieţelului, Dana Simona Mardale, a plecat şi ea spre Nisa pentru a ajuta familia şi căutarea lui Cristian Coman.

Pe pagina de Facebook „SOS Nice” creată după atentatul terorist, prietenii şi rudele familiei Coman fac în continuare demersuri pentru găsirea bărbatului dispărut. Numeroşi români şi-au oferit ajutorul pentru cazarea rudelor familiei Coman sau pentru găsirea lui Cristian Coman: „Locuim la 50 de kilometri de Nice, putem ajuta„, „Nu se poate aşa ceva… Este verişorul meu, Cristi, nu îmi vine să cred cum se poate întâmpla aşa ceva„, „Putem să ajutăm cu ceva ? Stăm în Franţa, nu departe de Paris, dar dacă putem să ajutăm cu ceva o facem cu tot dragul pentru. această familie„.

Potrivit rudelor şi prietenilor familiei Coman, mama şi copilul au fost însă găsiţi cu ajutorul reţelelor de socializare şi a grupurilor, nicidecum a diplomaţilor români din Franţa.

Citeşte şi Românca dispărută la Nisa a fost găsită într-un spital, în stare gravă. Soţul ei, dat dispărut în continuare

Familia Coman, victimă a atacului terorist de la Nice nu a fost găsită complet. Copilul, Denis, de 8 ani, a fost localizat prin intermediul reţelelor de socializare, cu ajutorul unui grup de mame. Prin semnalmente, poze si date transmise secretariatului comisiei de urgenţă pe Internet, copilul a fost identificat la spitalul de pediatrie Lenval. (…) Din fericire, am aflat că acum minorul este stabil. Părinţii nu au fost încă identificaţi, deşi tot prin intermediul surselor noastre, familia, ambasada şi consulul au fost îndrumaţi spre spitalul la care a fost găsită mama, Adriana – 28 de ani, de nişte cunoştinţe, pentru identificare şi confirmare„, se arată în postarea unei utilizatoare a reţelei, care citează un comunicat din partea familiei Coman.

Aceasta a criticat autorităţile diplomatice române din Franţa pentru modul în care s-au mobilizat.

Precizăm că întreaga mobilizare şi informatiile de calitate au fost găsite cu ajutorul mamelor din grupul”, al paginilor şi comunităţilor de căutare, al rudelor şi prietenilor lor – români stabiliţi la Nice – nicidecum de la autorităţi, care au aşteptat să le dăm noi detalii„, se mai arată în comunicatul rudelor familiei Coman.

Potrivit informaţiilor de pe Facebook, cei trei au locuit o perioadă în Timişoara, însă erau stabiliţi în Austria şi au decis să îşi petreacă vacanţa la Nisa, în Franţa.

Citeşte şi Alţi doi români sunt daţi dispăruţi la Nisa. Vezi reacţia MAE