Atentat lângă stadionul din Kabul, la un meci de cricket. Sunt cel puţin trei morţi

Cel puţin trei persoane, între care şi un poliţist, au fost ucise şi alte cinci au fost rănite, după ce un kamikaze s-a aruncat în aer în apropierea stadionului de cricket din Kabul, unde se desfăşura un meci.

13 sept. 2017, 14:01
Atentat lângă stadionul din Kabul, la un meci de cricket. Sunt cel puţin trei morţi

Atacatorul kamikaze se îndrepta spre intrarea în stadion când a fost reperat de forţele de ordine şi percheziţionat la primul dintre cele trei puncte de control. În acel moment el a declanşat încărcătura. „Forţele de securitate l-au înpiedicat să intre în stadion, unde ar fi provocat o catastrofă şi mai mare„, a afirmat un purtător de cuvânt, care a adăugat că între răniţi se află şi doi poliţişti.

Atacul s-a produs în timp ce în stadion se desfăşura un meci de cricket, după cum afirmă Farid Hotak, un purtător de cuvânt al Federaţiei Afghane de Cricket. Partida a fost imediat întreruptă, iar toţi jucătorii şi oficialii se află în siguranţă, a mai afirmat el.

Ultimul atentat în capitala afghană avusese loc pe 29 august, când cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi opt au fost rănite într-un atentat sinucigaş care a avut loc în apropierea unei bănci din centrul oraşului. Atentatul de atunci a fost revendicat de talibani.