Atentat terorist în Manchester: Ancheta se concentrentează pe identificarea unei reţele de complici

Ancheta poliției britanice după atentatul sinucigaș cu bombă de la Manchester, comis luni seară și soldat cu 22 de morți și cel puțin 59 de răniți, se concentrează pe identificarea 'unei rețele' de complici ai lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului din orașul britanic, a anunțat miercuri șeful poliției din zona metropolitană Manchester, Ian Hopkins, potrivit Reuters.

24 mai 2017, 15:30
Atentat terorist în Manchester: Ancheta se concentrentează pe identificarea unei reţele de complici

”Cred că este foarte clar că ceea ce investigăm este o rețea. Așa cum am spus, ancheta continuă în același ritm. Sunt în desfășurare investigații în zona metropolitană Manchester în acest moment”, a spus Hopkins, răspunzând unei întrebări referitoare la eventuala căutare de către poliție a unui ‘fabricant de bombe’, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora bomba folosită în atentat fusese camuflată într-o servietă.

El a refuzat să ofere alte detalii, dar a confirmat că printre cele 22 de persoane ucise la scurt timp după concertul cântăreței americane Ariana Grande de la Manchester Arena se află și o polițistă care era luni seară în afara serviciului.

Pe de altă parte, Ramadan Abedi a negat miercuri implicarea fiului său Salman în atentatul de la Manchester. „Noi nu credem în uciderea persoanelor nevinovate”, a spus el, în prima sa declarație publică după atacul terorist de luni seară, informează The Telegraph, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Suspecţi arestaţi la Berlin. Banda era bine organizată şi înarmată

Poliția britanică anunțase miercuri dimineață arestarea a încă trei bărbați la Manchester în cadrul anchetei privind atentatul din 22 mai. ”Trei mandate de arestare au fost puse în aplicare în sudul Manchesterului în legătură cu ancheta aflată în desfășurare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din zona metropolitană Manchester, fără a furniza alte detalii.

Autoritățile britanice l-au identificat marți pe autorul atacului ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinți de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informații și „probabil nu a acționat singur”.