Atentate la Bruxelles: Poliţia a arestat un nou suspect

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost arestat și inculpat pentru ''participare la activitățile unui grup terorist'', joi la Bruxelles, în cadrul anchetei cu privire la atentatele comise pe 22 martie în capitala belgiană și soldate cu 32 de morți, a anunțat Parchetul federal belgian, potrivit AFP și DPA, citate de Agerpres.

10 iun. 2016, 13:52
Atentate la Bruxelles: Poliţia a arestat un nou suspect

Identificat drept ”Ali E.H.A’, individul a fost arestat în districtul bruxellez Schaerbeek și a fost inculpat pentru ”asasinate într-un context terorist și tentative de asasinate într-un context terorist, ca autor, coautor sau complice”, a precizat Parchetul, într-un scurt comunicat.

”Deocamdată nu va fi dezvăluită nicio altă informație, în interesul anchetei”, se mai menționează în comunicat.

Atentatele de la Bruxelles au fost comise de trei atacatori sinucigași — Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui, la aeroportul Bruxelles-Zaventem, și Khalid El Bakraoui, în stația de metrou Maelbeek. Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, informează presa belgiană.

În cadrul anchetei, autoritățile belgiene i-au mai arestat pe Mohamed Abrini (31 de ani), Osama Krayem, un suedez de origine siriană în vârstă de 23 de ani, Hervé B. M. (31 de ani), Bilal El Makhoukhi (27 de ani), Smail și Ibrahim Farisi, cu vârste de 31 de ani, respectiv 27 de ani.