Atentatul din Sankt Petersburg: Putin cere eliminarea teroriştilor care prezintă pericole iminente

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a ordonat măsuri speciale de securitate după explozia produsă miercuri la un supermarket din Sankt Petersburg, cerând intensificarea operaţiunilor antiteroriste şi eliminarea islamiştilor dacă reprezintă pericole iminente.

28 dec. 2017, 17:17
Atentatul din Sankt Petersburg: Putin cere eliminarea teroriştilor care prezintă pericole iminente

„Un atac terorist a avut loc ieri în Sankt-Petersburg. Recent, Serviciul Federal de Securitate a dejucat un alt complot terorist”, a declarat Vladimir Putin joi, potrivit agenţiei Tass.

„I-am ordonat directorului Serviciului Federal de Securitate (FSB) să acţioneze în cadrul legal, doar în cadrul legal, în capturarea acestor terorişti. Dar, dacă există ameninţări reale asupra vieţilor şi sănătăţii angajaţilor noştri, asupra ofiţerilor, trebuie să acţioneze decisiv, să nu mai captureze pe nimeni, ci trebuie să îi elimine pe loc pe aceşti indivizi înarmaţi”, a subliniat liderul de la Kremlin, conform Mediafax.

Treisprezece persoane au fost rănite în explozia produsă miercuri seară într-un supermarket din oraşul rus Sankt-Petersburg.

Explozia, provocată de un dispozitiv artizanal, a avut loc miercuri seară în Supermarketul Perekrestok, situat în nord-estul oraşului Sankt-Petersburg. Atentatul nu a fost deocamdată revendicat de niciun grup terorist.