Atenţie la MARILE REDUCERI. Puteţi fi înşelaţi foarte uşor

Magazinele din mall-uri, dar şi cele online au dat startul la promoţii şi reduceri de preţuri. Mare atenţie la ce cumpăraţi! Nu toţi comercianţii sunt oneşti şi unii vor încerca să vă înşele.
Filip Stan
13 ian. 2015, 07:03
Atenţie la MARILE REDUCERI. Puteţi fi înşelaţi foarte uşor

Profitând de aşa-zisele oferte şi de goana clienţilor după reduceri, magazinele mai strecoară şi produse scumpe, în speranţa că nu se prinde nimeni.

„Înainte de sărbători, când nu erau promoţii sau reduceri, mi-am luat o geacă de fâş, pe care acum am găsit-o la acelaşi preţ, dar, spun ei, redus. Era «redusă» cu 40 la sută. Dar ea nu a fost niciodată atât de scumpă. Nu înţeleg cum pot unele magazine să-şi bată joc de clienţii lor în halul acesta. Este minciună şi păcăleală pe faţă şi ar trebui pedepsite”, a declarat Vlad Sârbu, din Constanţa pentru cugetliber.ro.

Aceste practici înşelătoare sunt pedepsite de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, atunci când sunt depistate.

„Se ştie că în data de 15 ianuarie încep reducerile de preţuri. La această dată demarează reducerile de preţuri în sistem «vânzare de soldare/solduri». Recomand consumatorilor să acorde mare atenţie la achiziţionarea produselor cu preţ redus şi să fie atenţi la toate detaliile. Sunt situaţii când publicitatea promovată nu se poate proba”, a explicat comisarul şef adjunct Mihai Perifan.

Acesta ne recomandă ca, înainte de a cumpăra un obiect, să verificăm dacă oferta mai este valabilă la momentul respectiv, să verificăm dacă reducerea de preţuri anunţată este identică cu cea reală, la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, dacă preţul afişat este cel facturat.

„La achiziţionarea pachetelor pro-moţionale de tipul «3 la preţ de 2», este bine să verificăm preţul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu preţul pachetului promoţional”, a mai adăugat Mihai Perifan.

Nu trebuie să ne jenăm să solicităm informaţii suplimentare atunci când avem nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afişe sau pliante, prin anunţuri pe site etc.). Trebuie să ştim că orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil sau fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile „preţ nou”, „preţ vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus (soldare, lichidare, promo-ţionale etc.).

Atunci când sesizaţi nereguli la reducerile de preţuri sau vă consideraţi păcăliţi, puteţi să faceţi plângere la Protecţia Consumatorilor. Telefonul Consumatorului este 021.9551 sau vă puteţi adresa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, pe strada Poporului nr. 121 bis, tel. 0241/550.550.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Locul spectaculos din România, ascuns în Munții Retezat, pe care trebuie să-l vizitezi neapărat. Nu oricine poate să ajungă aici
Capital.ro
Putin cutremură planeta. Anunț ISTORIC la Moscova: Să fie conștienți cu ce se joacă
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vestea momentului! Se acordă 2 zile libere în plus pentru o categorie de români!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Marii favoriți la Primăria Capitalei. Câți bani puteți câștiga, dacă pariați
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ipoteză terifiantă în cazul morții Raisei, copila dispărută din Dolj și găsită fără suflare într-o râpă! Localnicii din zonă spun că ar fi fost spânzurată
Capital.ro
S-a decis interdicție totală în România. Nimeni nu mai are voie din 9 iunie, ora 07:00
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'