SOCI 2014: Tentativă de deturnare a unui avion turcesc spre staţiunea unde au loc Jocurile Olimpice

Un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina a fost forţat de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul, după o tentativă de deturnare. Un pasager ucrainean a vrut să deturneze spre staţiunea rusă Soci, unde are loc ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice, avionul constrâns să aterizeze la Istanbul, afirmă surse citate de presa turcă.

07 feb. 2014, 17:21
SOCI 2014: Tentativă de deturnare a unui avion turcesc spre staţiunea unde au loc Jocurile Olimpice

 Potrivit presei turce, imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul care avea 110 pasageri la bord dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşoarau ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă, scrie mediafax.ro.

Forţele aeriene turce au obligat piloţii să aterizeze pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul.

Avionul a aterizat în siguranţă.

Pasagerul ucrainean suspectat de deturnare, vineri, spre Soci (Rusia) a unui avion al companiei turceşti Pegasus a fost reţinut şi forţele speciale turce au preluat controlul asupra aparatului de zbor pe aeroportul Sabiha Gokcen, din Istanbul, potrivit Agerpres.

Ca urmare a alertei date de pilot, armata aerului turcă a trimis de urgenţă un avion de vânătoare F16, care a escortat avionul companiei Pegasus până la Istanbul. Avionul a aterizat în cursul serii pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul, pe malul asiatic al metropolei turce, unde a fost încercuit de forţele de ordine. Unităţile de intervenţie ale poliţiei antitero turce au verificat imediat aparatul de zbor precum şi pasagerii aflaţi la bord