Două aterizări de urgenţă pe aeroportul Otopeni UPDATE

O cursă de pasageri KLM, pe ruta Amsterdam-Bucureşti, a aterizat de urgenţă pe aeroportul Henri Coandă. Peste câteva ore, o aeronavă Airbus A321, aparținând companiei Scandinavian Airlines, care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga – Rodos, a solicitat, la ora 10.00, aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, din motive medicale – un pasager cu probleme respiratorii și tensiune scăzută.

RomaniaTV.net
18 iul. 2017, 06:17
Două aterizări de urgenţă pe aeroportul Otopeni UPDATE

UPDATE: Toţi pasagerii care erau la bordul aeronavei Airbus care a aterizat de urgenţă marţi dimineaţă pe Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti sunt în siguranţă în zona de tranzit a aeroportului şi urmeaza a fi transferaţi spre destinaţia lor finală marţi în jurul orei 16.00, au anunţat marţi reprezentanţii Air France KLM România.

„Cu privire la aterizarea de urgenţă a aeronavei Airbus A330, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City – Amsterdam, precizăm faptul că toţi pasagerii sunt în siguranţă în zona de tranzit a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi că urmează a fi transferaţi spre destinaţia lor finală în cursul acestei după-amieze. În acest sens, o aeronavă Boeing 747 va fi trimisă special pentru a prelua toţi pasagerii, aterizarea acesteia la Bucureşti fiind programată în jurul orei 15:00, urmând să decoleze spre destinaţia finală în jurul orei 16.00”, au precizat reprezentanţii Air France KLM România.


UPDATE: A doua aterizare de urgență pe Otopeni într-o singură zi. Este vorba despre un avion Scandinavian Airlines. Acesta a aterizat de urgență pentru că mai mulți pacienți aveau probleme respiratorii.

UPDATE – Ambulanţe SMURD solicitate la Otopeni, unde fuseseră anunţate şapte victime. O singură persoană a primit îngrijiri

Mai multe ambulanţe SMURD au fost solicitate să intervină, marţi, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, fiind anunţate şapte victime, în urma aterizării de urgenţă a unui avion KLM, însă ulterior s-a comunicat că este vorba despre o singură persoană care primeşte îngrijiri de la echipa medicală a aeroportului, potrivit reprezentanţilor SMURD Bucureşti.

 

Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. O aeronavă Airbus A330, aparținând companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City – Amsterdam, a aterizat de urgență, marți dimineața, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Echipajul aeronavei au solicitat, la ora 07.39, aterizarea de urgență pe aeroport, din motive tehnice: consum crescut de ulei la unul dintre motoare.

Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgență, conform procedurilor standard.

Aeronava a aterizat în siguranță, la ora 07.55. La bord se aflau 298 de pasageri și echipajul. Pasagerii au fost debarcați pe Aeroportul Henri Coandă.

Compania aeriană urmează să ia decizia cu privire la continuarea zborului. Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă se desfășoară în condiţii normale.