Autofreza construită de Armată a fost trimisă la Buzău

Autofreza construită de Armată a fost trimisă în judeţul Buzău, pentru a ajuta la deszăpezirea căilor de comunicaţii grav afectate. Militarii intervin în mai multe judeţe afectate de ninsori şi viscol, ambulanţele asigurându-le inclusiv acestora asistenţă medicală.

29 ian. 2014, 15:09
Autofreza construită de Armată a fost trimisă la Buzău

Conform MApN, militari de la Brigada 10 Geniu, cu două camioane şi o ambulanţă a Spitalului Militar Galaţi, au plecat din Brăila pentru a se alătura colegilor care acţionează, cu o wolă şi alte două camioane, pentru ajutorarea populaţiei în zonele Făurei şi Filipeşti, scrie Mediafax.

„Ambulanţa va asigura asistenţa medicală pentru persoanele din aceste zone care solicită ajutor medical, dar şi pentru militari”, precizează sursa citată.

Tot la Brăila, personalul armatei sprijină autorităţile municipale pentru transportarea alimentelor de strictă necesitate căminelor de bătrâni din oraş, iar în zona localităţilor Bărăganu – Victoria transportă alimente care vor fi distribuite populaţiei.

La Vinderei, în judeţul Vaslui, militari de la Regimentul 52 Artilerie Mixtă acţionează pentru deszăpezirea unei ambulanţe.

În judeţul Buzău, 60 de militari din Divizia 2 Infanterie acţionează, cu 10 autovehicule şi o autosanitară din Focşani, în zona localităţii Boboc, pentru deszăpezirea locuinţelor şi a căilor de comunicaţii. La fel ca la Brăila, autosanitara va asigura asistenţa medicală pentru persoanele care solicită ajutor medical, dar şi pentru militari.

Citeşte şi DRUMURI INCHISE: TRAFICUL rutier, BLOCAT pe A2, A3 şi pe mai multe drumuri naţionale

De asemenea, militarii acţionează şi pentru degajarea unor artere de circulaţie din municipiul Buzău. Opt militari din Divizia 1 Infanterie, cu patru autovehicule, se deplasează în municipiul Buzău, la solicitarea autorităţilor locale.

Autofreza specială intrată recent în dotarea MApN se află în drum spre zona Buzău, pentru a ajuta la deszăpezirea căilor de comunicaţii grav afectate, precizează MApN.

Militarii continuă misiunile de deszăpezire începute în această dimineaţă în localităţi din judeţele Vâlcea, Buzău, Vrancea şi Brăila.

Ministerul Apărării Naţionale a construit, într-o unitate militară de logistică din Târrgovişte, o freză mai performantă, care poate fi montată pe autobasculante sau camioane mari pentru a fi folosită în operaţiunile de deszăpezire, i-a spus ministrul de resort, Mircea Duşă, marţi seară premierului Victor Ponta.

„Săptămâna trecută, când ştiam că va avea loc acest fenomen de viscol şi căderi de zăpadă abundente, am vorbit cu inginerii noştri militari şi am reuşit ca, la Târgovişte, într-o unitate militară de logistică, să realizăm o freză mai performantă, cu două elemente din acelea care se rotesc, cu turbină care aruncă zăpada, o freză foarte eficientă care poate fi montată pe camioanele mari sau pe autobasculante mari şi care sunt eficiente în asemenea situaţii”, a spus Duşa.

Ministrul a arătat că prima freză a fost deja testată în judeţul Prahova, zilele trecute, şi deja a început realizarea celei de-a doua freze.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe ale ţării: Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Buzău şi Brăila, valabil între orele 15-22.