Astăzi nu se eliberează permise şi nu se fac înmatriculări în toată ţara din cauza unei defecţiuni. Dan: Ziua se va recupera sâmbătă

Zeci de persoane s-au prezentat joi dimineaţă la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Şoseaua Pipera. Oamenii susţin că aveau programări făcute de mai multe zile şi aflaseră de anunţul MAI conform căruia în toate Direcţiile de Permise şi Înmatriculări din ţară nu se vor putea desfăşura activităţi cu publicul joi din cauza unei defecţiuni tehnice la nivelul unui server central. Ministrul Internelor, Carmen Dan, a dat asigurări oamenilor că ziua de astăzi va fi recuperată sâmbătă. 
Alina Costache
25 oct. 2017, 19:54
Astăzi nu se eliberează permise şi nu se fac înmatriculări în toată ţara din cauza unei defecţiuni. Dan: Ziua se va recupera sâmbătă

UPDATE: Carmen Dan, ministrul de Interne, a ajuns, joi dimineaţa, la Direcţia Permise pentru a afla cât durează lucrările de reparaţii a echipamentului de răcire a unui server, care a dus la blocarea activităţii angajaţilor instituţiei.

„Sistemul a cedat în jurul orei 2, azi noapte. În toată această perioadă noi ne-am asigurat că salvăm şi facem backup pe baza de date. în aşa fel încât să nu existe niciun risc. Nu este un atac cibernetic. A fost defecţiune la sistemul de răcire, o defecţiune mecanică care nu a putut fi anticipată. Aseară, când am intrat pe avarie, am lansat şi comanda pentru piese care trebuie înlocuite. Acestea vor ajunge asăzi în jurul orei 15. Din momentul acela, începem efectiv să înlocuim acele componente şi ne dorim ca mâine sistemul să funcţioneze la întreaga capacitate”, a explicat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul de interne a mai anunţat că această zi va fi recuperată în ziua de sâmbătă, inclusiv în teritoriu.

„Se va recupera această zi. Acum facem o evaluare exactă. Vor funcţiona toate serviciile noastre într-o zi nelucrătoare şi aceasta va fi sâmbătă”, a declarat Carmen Dan, ministrul de Interne.

 

Zeci de persoane s-au prezentat joi dimineaţă la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Şoseaua Pipera. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au fost anunţaţi din timp că nu se lucrează joi cu publicul şi pentru că aveau programări făcute pentru obţinerea unor acte de acum câteva săptămâni şi acum, spun ei, sunt nevoiţi să reprogrameze.

„Aştept de trei săptâmîni să-mi vină rândul în condiţiile în care ai 30 de zile legal să înmatriculezi o maşină. Ce se va întâmpla? Fac o nouă programare şi iar voi aştepta două – trei săptămâni să-mi vină rândul”, a declarat un bărbat care s-a prezentat joi la Directia permise şi înmatriculări din Şos. Pipera.

Şeful Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Florin Catană, a declarat, pentru Rador, că se lucrează pentru remedierea cât mai rapidă a situaţiei.

Toţi cei are vin astăzi şi aveau programată o activitate sau eliberarea unor documente vor fi anunţaţi şi reprogramaţi imediat înperioada imediat următoare. La nivel central vom lua o decizie astăzi în funcţie şi de posibilitatea de reprogramare a oamenilor. La nivel teritorial deja colegii mei notează numere de telefon şi problema pentru care a venit cetăţeanul astăzi, ca să-l anunţe ulterior cât de repede se poate”, a spus Florin Catană.

 

 

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor nu va putea desfășura joi activități cu publicul la nivelul serviciilor centrale și județene, din cauza unor defecțiuni de ordin tehnic la un server central, a anunţat miercuri seară Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis presei. 

Potrivit sursei citate, personalul de intervenție lucrează deja pentru rezolvarea situației.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă asigurăm că se depun toate eforturile pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Imediat ce situația va reveni la normal, vom face demersurile necesare de informare a cetățenilor”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Orașul mare din România cuprins de un miros insuportabil. Locuitorii mai multor cartiere au făcut sesizări
Capital.ro
3 ani ÎNCHISOARE pentru șoferii ROMÂNI. Nimeni n-are dreptul. Te prinde imediat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vestea momentului! Se acordă 2 zile libere în plus pentru o categorie de români!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Un telefon care a făcut istorie revine în prim-plan. Mulți români l-au adorat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce sunt făcute sarmalele: „Nu voi mai mânca sarmale în viața mea. Nu am știut niciodată...”
Capital.ro
Putin cutremură planeta. Anunț ISTORIC la Moscova: Să fie conștienți cu ce se joacă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'