Unele plante de apartament pot aduce moartea

Mare atenţie la plantele pe care le aveţi în apartament. Specialiştii avertizează că multe dintre ele sunt toxice şi pot provoca moartea, aşa că nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. Printre cele mai periculoase se numără ficusul, rubarba şi leandrul.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 20:13
Unele plante de apartament pot aduce moartea

Chiar dacă intră în categoria plantelor toxice, rubarba este una dintre cele mai folosite ingrediente pentru dulciuri, în Ardeal. Pe cât de gustoase sunt plăcintele cu rubarbă, pe atât de periculoase sunt frunzele acestei plante. Indiferent dacă sunt crude sau gătite, acestea pot provoca arsuri la nivelul gurii, convulsii, hemoragie internă, comă sau chiar moartea.

Specialiştii avertizează că, dacă nu sunt întrebuinţate corect, aceste plante pot avea efecte fatale asupra organismului uman.

„Pot provoca iritaţii mai ales la nivel cutanat sau unele chiar moartea dacă sunt ingerate. Unele plante de apartament pot fi nocive dacă sunt ingerate. Cel mai bun exemplu este leandrul care o mică bucăţică din el dacă este ingerată poate provoca moartea”, a spus biolog Petronela Comânescu.

Iubitorii de plante sunt mai mult sau mai puţin conştienţi de efectele acestora.

Specialiştii îndeamnă părinţii să îşi supravegheze copiii şi să se documenteze atent atunci când cumpără plante pentru casă.