Avertizare COD GALBEN DE FURTUNĂ şi de INUNDAŢII. Vezi zonele vizate

Meteorologii au emis avertizări nowcasting de vreme severă imediată. De asemenea, hidrologii au emis atenţionare cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din nordul ţării. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE.

RomaniaTV.net
21 sept. 2014, 13:58
Avertizare COD GALBEN DE FURTUNĂ şi de INUNDAŢII. Vezi zonele vizate

COD GALBEN. Intre orele 19:40 si 20:40, local in judetul Bihor, indeosebi estul judetului, se vor semnala cantitati de precipitatii care vor depasi 25…30 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului, descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni.

Atenţionarea COD GALBEN de inundaţii este valabilă în intervalul 21.09.2014 ora 20:00 – 22.09.2014 ora 02:00. 
Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele doisprezece ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE pe râurile mici din bazinul Lăpuşului (cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul mijlociu şi inferior al Lăpuşului) – judeţul Maramureş, pe unii afluenţi mici ai Someşului din judeţele Sălaj şi Maramureş şi pe unele râuri mici din bazinul Someşului Mare (cu probabilitate mai mare pe afluenţii de dreapta ai Someşului Mare) – judeţul Bistriţa-Năsăud.