Avioane de luptă ale armatei egiptene au lovit poziţii ocupate de terorişti, după masacrul de la moschee. Bilanţul a ajuns la 305 morţi

Forţele aeriene egiptene au lansat, sâmbătă, atacuri asupra poziţiilor ocupate de teroriştii care au comis atacul de la moscheea din Sinai, soldat cu moartea a peste 300 oameni, a anunţat Armata Egiptului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters. Atacul vine la scurt timp după ce preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri în moscheea din regiunea Sinai. 

RomaniaTV.net
25 nov. 2017, 11:54
Avioane de luptă ale armatei egiptene au lovit poziţii ocupate de terorişti, după masacrul de la moschee. Bilanţul a ajuns la 305 morţi

„Forţele aeriene au eliminat în ultimele ore o serie de avanposturi folosite de celulele teroriste. Câţiva suspecţi au fost deja lichidaţi”, se arată în comunicatul Armatei egiptene, citat de Mediafax.

În plus, militarii egipteni vor rămâne în Peninsula Sinai până când toţi cei implicaţi în atacul de vineri vor fi traşi la răspundere, a precizat un reprezentant al forţelor armate din Egipt.

Această acţiune militară vine la câteva ore după ce preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a declarat că va răzbuna atacul comis vineri într-o moschee din regiunea Sinai.

„Forţele armate şi Poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea cât mai curând”, avertizase preşedintele Egiptului.

Procurorul general al Egiptului a anunţat, sâmbătă, că bilanţul atacului comis vineri asupra unei moschei din Sinai a ajuns la 305 morţi, printre care se numără şi 27 de copii, relatează site-ul postului France 24.