Avion plin cu români, în picaj în timp ce survola Mediterana. 100 de români zburau spre Italia. Reacţia Blue Air VIDEO

Momente de groază la bordul unei aeronave care zbura spre Ialia. O româncă a povestit că avionul ar fi pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se brusc spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri şi panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

04 ian. 2018, 13:25
Avion plin cu români, în picaj în timp ce survola Mediterana. 100 de români zburau spre Italia. Reacţia Blue Air VIDEO

Aproape 100 de români care călătoreau pe calea aerului către Italia au trăit momente cumplite în dimineaţa zilei de joi, 4 ianuarie. Potrivit unor informaţii furnizate de călători, un avion Blue Air care efectua zborul OB 2945, care a decolat azi dimineaţă din Bacău, la ora 8,50, cu destinaţia Catania, a fost aproape să se prăbuşească în mare, în jurul orei 10.15, în timp ce survola Mediterana între peninsula italică şi Sicilia.

Potrivit adevarul.ro, avionul a fost afectat serios de turbulenţe şi de furtuna puternică şi a avut probleme mari de stabilitate, motiv pentru care aterizat de urgenţă pe o pistă din Palermo.

„Avionul a pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se în picaj spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri şi panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Felicitări pilotului care a reuşit să redreseze avionul, coborând pe o pista din apropiere, ajungând întreg la sol”, a povestit pentru „Adevărul” gălăţeanul Vali George, a cărut mamă se afla în avion şi i-a povestit telefonic întâmplarea, imediat după aterizare.

Problemele avionului au fost provocate de furtunile puternice din zona Mării Mediterane.

Blue Air despre avionul aterizat la Palermo: Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nu a fost în niciun moment pusă în pericol

Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nu a fost în pericol în niciun moment în cazul avionului care a aterizat la Palermo, a anunţat joi Blue Air, ca reacţie a „diverselor interpretări în presă cu privire la aterizarea zborului 0B2945 Bacău – Catania”.

Compania a anunţat joi că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat de pe aeroportul Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă.

„În niciun moment zborului, siguranţa pasagerilor şi a echipajului nu a fost pusă în pericol. Aeronava nu a fost şi nu a declarat aterizare de urgenţă / stare de urgenţă / situaţie de urgenţă. Apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfăşurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condiţiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare şi redirecţionarea spre aeroportul de rezervă Palermo”, se arată în comunicat.

Aeronava Boeing 737 este în stare tehnică optimă pentru zbor şi nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării, potrivit companiei. Totodată, în prezent, aeronava este în cursă, cu pasagerii care aveau cursă de la Catania spre Bacău, au anunţat reprezentanţii companiei.