AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Halucinant, copilotul cunoştea la perfecţie, de ani buni, zona unde a prăbuşit aeronava

Andreas Lubitz, copilotul german considerat responsabil de prăbuşirea avionului A320 al Germanwings, marţi, în Alpii francezi, cunoştea perfect această regiune, el mergând de mai multe cu părinţii săi, în calitate de membrii ai unui club aeronautic.

28 mart. 2015, 16:09
AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Halucinant, copilotul cunoştea la perfecţie, de ani buni, zona unde a prăbuşit aeronava

Francis Kefer, membrul unui club auronautiv din localitatea Sisteron, a declarat la postul de televiziune i-Tele că familia lui Andreas Lubitz – copilul acuzat că a prăbuşit intenţionat marţi o aeronavă Germanwings în Alpii Maritimi, dar şi alţi membrii ai clubului aeronautic din Montabaur (Germania), venea regulat în regiune, în perioada 1996-2003.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. Copilotul Andreas Lubitz: Într-o zi voi face ceva care să schimbe întreg sistemul

Un prieten al părinţilor copilotului a declarat că Lubitz venea cu părinţii şi locuia într-un camping al clubului aeronautic. El era descris drept un „băiat normal” de către cei care în cunoşteau. Ulterior, Lubitz s-a alăturat clubului din Seyne-les-Alpes, tot împreună cu părinţii. În regiune se află numeroase cluburi aeronautice, unde turiştii germani pasionaţi de acest sport vin încă din luna martie.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT FRANŢA: Copilotul trebuia să fie în concediu medical. Era în depresie, după o despărţire

Cele două cluburi din Sisteron şi Montabaur fiind înfrăţite, „părinţii lui veneau să zboare cu planorul„, mărturiseşte Francis Keser. „Nu vom putea înţelege niciodată o asemenea nebunie„, a precizat el, adăugând: „Încep să apară numeroase coincidenţe. Dacă a venit la clubul din Seyne, este tulburător. Există probabil o legătură„, a adăugat el.

Dieter Wagner, un membru al clubului din Montabaur, oraşul natal al lui Lubitz, a adăugat şi el: „Andreas a participat la unul dintre aceste stagii în Alpes-de-Haute-Provence cu nepoata mea, care era prietenă cu el. Era pasionat de Alpi şi chiar obsedat. Sunt sigur că el cunoştea sectorul unde s-a prăbuşit avionul pentru că îl survolase cu planorul„.