Avion prăbuşit la Brăila. Noi date din anchetă: Aparatul nu a mai răspuns la comenzi

Detalii şocante ies la iveală în ancheta legată de accidentul aviatic din Brăila, soldat cu moartea pilotului. Primele date arată că aparatul de zbor s-a învârtit de mai multe ori în aer, iar comenzile au fost pur şi simplu blocate. Anchetatorii verifică şi dacă pilotul, care avea 30 de ani de experienţă, a respectat toate procedurile legale.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 05:52
Avion prăbuşit la Brăila. Noi date din anchetă: Aparatul nu a mai răspuns la comenzi

Avionul s-a prăbuşit la scurt timp după ce s-a ridicat în aer. Potrivit anchetatorilor, pilotul nu a mai putut controla aparatul de zbor din cauza unei rafale puternice de vânt.

„Avionul a intrat într-un viraj necrontrolat din cauza vântului, care ulterior a condus la prăbuşirea aeronavei”, a explicat Virgil Luparu, de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, care instrumentează cazul,

Pilotul avea peste 10.000 de ore de zbor şi cunoştea foarte bine aeronava, care se pare că nu a mai răspuns la comenzi în momentul tragediei, după spusele copilotului care a scăpat cu viaţă: „Am lucrat cu o zi înainte cu el şi am lucrat mult în ziua aia, fără nicio problemă. Este foarte adevarat că n-a mai răspuns la comenzi. N-a avut ce să facă, avionul s-a dus cum a vrut el”.

Necropsia a arătat că pilotul Costică Vâlcu a murit din cauza fracturilor suferite în urma prăbuşirii aparatului de zbor. Pentru el zborul în care şi-a pierdut viaţa era ultimul înainte de a pleca în concediu cu soţia.