Avocaţii preferaţi ai lui Traian Băsescu au intrat în vizorul DIICOT. Ce au descoperit procurorii

Percheziţii la avocaţii preferaţi ai lui Traian Băsescu. Procurorii DIICOT au ridicat mai multe documente ale unor tranzacţii suspecte. Avocaţii ar fi ajutat firme din domeniul farmaceutic să ascundă milioane de euro.

12 feb. 2016, 06:44
Avocaţii preferaţi ai lui Traian Băsescu au intrat în vizorul DIICOT. Ce au descoperit procurorii

Una din cele mai mari firme de avocatură din România, Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii a fost călcată de procurorii DIICOT.

Anchetatorii au în vizor intrarea în faliment a celui mai mare distribuitor de medicamente din ţară. Practic, procurorii au suspiciuni că insolvenţa ar fi măsluită astfel încât patronii să nu plătească nicio datorie. În plus, o altă firmă controlată de aceiaşi afacerişti ar fi devenit principalul creditor al distribuitorului de medicamente, iar mai mulţi producători de medicamente au fost păgubiţi cu sute de milioane de euro.

Anchetatorii au ridicat de la avocaţi mai multe documente financiare. Au fost descoperite 17 tranzacţii suspecte, în valoare totală de 37 de milioane de lei, transmite RomâniaTV.

Procurorii DIICOT fac cercetări faţă de „un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin crearea intenţionată a stării de insolvenţă iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleaşi persoane, prin intermediul unor societăţi comerciale cu sediul în Olanda şi Cipru”, se spune într-un comunicat al DIICOT.

În acest caz, a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracţiunilor constituire de grup organizat, delapidare şi bancrută frauduloasă.