Avocatul care a omorât un om pe trecerea de pietoni a fost condamnat. A primit cinci ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, vineri, condamnarea la cinci ani şi patru luni de închisoare a avocatului Iulian Gafon, care a fugit de la locul accidentului după ce a omorât un bărbat la trecerea de pietoni. Decizia magistraţilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

20 ian. 2017, 15:44
Avocatul care a omorât un om pe trecerea de pietoni a fost condamnat. A primit cinci ani de închisoare

Hotărârea vine după ce, pe 17 septembrie 2016, pe fondul consumului de alcool, Iulian Gafon a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului şi a pătruns pe trotuar, unde a acroşat două persoane, un bărbat de 57 de ani, şi soţia acestuia de 42 de ani. Cei doi se aflau la o trecere de pietoni şi aşteptau culoarea verde a semaforului.

Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă sosit la locul accidentului a găsit bărbatul în stop cardio-respirator, iar pe femeie, în stare de şoc. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, după 30 de minute medicii declarând decesul. Soţia sa a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” pentru investigaţii de specialitate.

Citeşte şi Au apărut IMAGINI cu accidentul din Iaşi, unde un AVOCAT MORT DE BEAT a spulberat doi oameni pe trotuar VIDEO

După accident, Gafon a părăsit locul accidentului, el fiind găsit de poliţişti în apropierea unui hypermarket. Alcooltestul făcut de poliţişti a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de 1,23 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Anterior, în luna iunie 2016, avocatul a fost prins conducând sub influenţă băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a fost reţinut permisul.