Avram Iancu vrea să traverseze Canalul Mânecii: „Voi înota pentru Cuminţenia Pământului”

Petroşeneanul Avram Iancu se pregăteşte pentru o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii, la sfârşitul lunii iulie. Prin gestul său doreşte să se implice şi în campania de strângere de fonduri declanşată la nivel naţional pentru achiziţia operei lui Brâncuşi, 'Cuminţenia Pământului'.
Filip Stan
05 iul. 2016, 08:06
Avram Iancu vrea să traverseze Canalul Mânecii:

„În acest an am înotat câte 11-12 ore continuu pentru diferite cauze umanitare, în sprijinul bătrânilor de la un azil de bătrâni din Petroşani sau al unei fetiţe cu mari probleme de sănătate din Bumbeşti Jiu. Acum vreau să înot pentru un simbol naţional, pentru Constantin Brâncuşi şi pentru opera sa ‘Cuminţenia Pământului’. Mă bucură campania, o susţin din toată inima, pentru că şi ideea mea de a traversa Canalul Mânecii este animată de un profund spirit patriotic’, a declarat marţi Avram Iancu, citat de Agerpres.

Acesta a spus că va dona şi el bani pentru ca opera de artă să poată fi achiziţionată de statul român.

Bibliotecarul din Petroşani este determinat ‘mai mult ca niciodată’ să înregistreze o reuşită în traversarea înot a Canalului Mânecii, echipat doar cu o cască, ochelari şi slip, fără să poarte costum de neopren.

‘M-am antrenat foarte serios în acest an, în ape reci, ca niciodată’, a spus Iancu, menţionând că va pleca spre Dover (Marea Britanie) la sfârşitul acestei săptămâni.

În demersul său, Avram Iancu va fi însoţit de un român ales prin tragere la sorţi dintre cei care au decis să-i susţină demersul în mod voluntar. Tragerea la sorţi va fi organizată marţi seara, la Petroşani, în prezenţa presei locale, după care câştigătorul va fi invitat să-i fie alături înotătorului în perioada 26-31 iulie, în Anglia.

‘Sunt primul român care a atacat Canalul Mânecii şi mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie. Traversarea este programată în perioada 26-31 iulie, după cum a stabilit Channel Swimming Association, entitatea internaţională care omologhează recordurile de înot pe acest canal. Voi fi în poziţia a doua de start în fereastra de înot, ceea ce este un lucru foarte bun’, a explicat Iancu.

Înotătorul din Petroşani nu are încă toţi banii necesari pentru încercarea sa, motiv pentru care se va antrena singur în Anglia, în următoarele trei săptămâni. Este însă optimist că promisiunile pe care le-a primit până acum vor fi onorate de către cei care le-au făcut. ‘Din acest punct de vedere sunt, oarecum, la mijlocul drumului. Am multe promisiuni şi sunt încrezător în reuşită’, a spus petroşeneanul.

Deocamdată, e sigur că pe barca ‘Sea Leopard’, care îl va urma în timpul traversării Canalului Mânecii, se va afla doar persoana care va fi desemnată să-l urmeze pe Iancu prin tragere la sorţi, iar pentru susţinători există posibilitatea ocupării altor cinci locuri libere.

‘Merg singur pentru că nu-mi permit, din punct de vedere financiar, să mă ajut cu un antrenor. Românul care mă va însoţi va fi şi omul meu de suport. De aceea, îl voi instrui cum poate să mă ajute de pe barcă cu tot ceea ce implică traversarea canalului şi acest efort fizic enorm’, a conchis Avram Iancu.

Acesta se află la cea de-a patra încercare de traversa înot Canalul Mânecii, doar în slip şi cu o cască pe cap, aşa cum prevăd normele de omologare ale Channel Swimming Association (CSA) — organizaţia acreditată în acest sens.

El a mai încercat, în august şi octombrie 2014 şi apoi în august 2015, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, dar a eşuat la circa 15 kilometri de malul francez, după ce organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile şi curenţii mării i-ar fi pus viaţa în pericol.

De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.344 persoane au reuşit această performanţă singuri, se menţionează pe site-ul organizaţiei amintite.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: temperaturi caniculare și precipitații variate
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?