BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Scandal la Bihor şi la sesiunea de toamnă

BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Nouă elevi au fost eliminați în județul Bihor după prima probă scrisă  a examenului de Bacalaureat. Elevii au încercat să își sporească șansele de a promova examenul maturității folosind o metodă interzisă: copierea atât prin tradiționalele fițuici cât și cu ajutorul telefonului mobil.

24 aug. 2015, 14:16
BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Scandal la Bihor şi la sesiunea de toamnă

BACALAUREAT 2015 EDU.RO: La prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, desfășurată în data de 23 august  au fost eliminați 9 elevi. Este vorba despre 3 elevi de la Colegiul Octavian Goga din Marghita, 1 de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Oradea, 2 de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Oradea, al’I 2 de la Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaş” din Beiuş, şi unul de la Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” din Aleşd. Unora dintre ei le-a sunat sau vibrat telefonul în timpul examenului, alţii au încercat să copieze cu ajutorul telefonului, sau după tradiţionala metodă a fiţuicilor.

BAREME ROMÂNĂ BAC 2015. Cum se rezolvau subiectele la Română

“Cei nouă elevi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Ei nu vor mai putea susţine examenul în următoarele două sesiuni”, a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor.

Aproape 1800 de candidaţi, din Bihor, susţin bacalaureatul de toamnă. O mare parte dintre ei au fost corigenţi sau au fost absenţi la probele din vară.

Mâine, 24 august, va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă. Pe 26 august va avea loc proba obligatorie a profilului (examen scris), iar pe 28 august va urma proba la alegere a profilului şi specializării (scris). Primele rezultate se vor afişa pe 31 august (până la ora 12.00), urmând ca, în aceeaşi zi, să se poată depune contestaţii (între orele 12.00 – 16.00). Pe 3 septembrie se vor afişa rezultatele finale. În vară, după soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 64,75%.