Băiatul operat de apendicită la SJU Târgovişte externat şi internat din nou cu complicaţii a murit din cauza unei embolii pulmonare

Băiatul de 13 ani operat de apendicită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte care a fost externat şi apoi internat din nou cu complicaţii a murit din cauza unei embolii pulmonare, arată rezultatul examenului medico-legal. Între timp, părinţii copilului au depus plângere la Poliţie împotriva spitalului.

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 14:19
Băiatul operat de apendicită la SJU Târgovişte externat şi internat din nou cu complicaţii a murit din cauza unei embolii pulmonare

Decesul băiatului operat de apendicită la sfârşitul anului trecut la SJU Târgovişte, externat şi internat din nou cu complicaţii şi diagnosticat ulterior cu pneumopatie a fost cauzat de o embolie pulmonară, conform raportului medico-legal, au declarat pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Între timp, familia copilului a depus plângerie la Poliţie împotriva spitalului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Adelina Torcică, a declarat, luni, pentru News.ro că părinţii băiatului au depus la Poliţie o plângere privind decesul băiatului. De altfel, încă de săptămâna trecută IPJ Dâmboviţa deschisese o anchetă pentru ucidere din culpă în acest caz.

Băiatul de 13 ani a fost adus la SJU Târgovişte în 27 decembrie, fiind diagnosticat cu apendicită acută cangrenoasă cu peritonită şi operat în aceeaşi zi.

În 3 ianuarie, copilul a fost externat, iar o zi mai târziu părinţii l-au readus la spital, el având complicaţii la plaga rezultată în urma intervenţiei chirurgicale.

Medicii l-au internat din nou la Secţia de Chirurgie, începând să-l trateze pentru vindecarea plăgii. După o zi, copilul a început să tuşească şi să acuze un junghi toracic. În aceste condiţii, medicul pediatru care l-a consultat a cerut efectuarea unei radiografii, în urma căreia diagnosticul a fost de suspiciune pneumopatie bazală stângă, fiindu-i dat tratament.

În 10 ianuarie, în condiţiile în care evoluţia bolii nu a fost favorabilă, aşa cum se aşteptau medicii, copilului i s-a făcut o nouă radiografie care a arătat prezenţa aceloraşi semne, precum şi faptul că în plămân începuse să se strângă lichid. Având în vedere faptul că organismul copilului nu a răspuns la tratamentul iniţial, medicii i-au administrat un nou tratament.

Pe perioada internării, copilul a fost consultat zilnic, fiind ţinut constant sub observaţie medicală, medicul pediatru fiind cel care s-a ocupat de el. De altfel, ultimul control pediatric a avut loc în 11 decembrie, la ora 16.15, iar după zece minute copilul a făcut stop cardio-respirator.

Băiatul a fost resuscitat şi intubat, personalul medical decizând să-l transfere la Secţia ATI. În timp ce era transportat cu liftul, băiatul a făcut al doilea stop cardio-respirator, însă nici după manevrele de resuscitare care au durat mai mult de o oră, copilul nu şi-a mai revenit.

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgovişte, medicul Elena Firoiu, declara, joi, pentru News.ro că în unitatea sanitară se face o anchetă pentru a se stabili condiţiile în care a murit copilul.

Citeşte şi Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 13 ani, mort la Spitalul Judeţean Târgovişte după o operaţie de apendicită