BANCA ÎŢI DĂ CU O MÂNĂ ŞI ÎŢI IA CU DOUĂ. Dobânda la depozite a ajuns mai mică decât comisioanele

Unele bănci îşi păcălesc vechii clienţi prin dobânzile şi comisioanele aplicate la depozitele pe termen scurt, avertizează Banca Naţională a României. În ultimele luni, tot mai multe bănci au modificat dobânzile practicate, în special la depozitele pe termen scurt, precum şi comisioanele aplicate, în special la conturile în valută, iar deponenţii au ajuns să retragă mai puţini bani decât suma depusă iniţial.

25 feb. 2014, 16:09
BANCA ÎŢI DĂ CU O MÂNĂ ŞI ÎŢI IA CU DOUĂ. Dobânda la depozite a ajuns mai mică decât comisioanele

Este o ţeapă legală pe care unele bănci le-o administrează clienţilor, scrie monitorulvn.ro. Cei mai afectaţi sunt cei care şi-au depus sume mai mici de bani în bănci, de câteva mii de euro. Aceştia vor trebui la trei luni să plătească mai mulţi bani către bănci şi cu siguranţă se vor gândi de două ori înainte de a-şi mai păstra banii în conturi. Iar la acest moment, vrâncenii au în conturi, în depozite la termen, peste 1.300 milioane lei, în moneda naţională şi în valută.

Citeşte şi Atenţie la depozitele bancare. Cum te asiguri că nu primeşti mai puţini bani decât ai depus

Fenomenul a apărut după ce instituţiile bancare au scăzut dobânzile până la 2%-4,25% pe an la depozitele în lei cu scadenţă la trei luni sau chiar până la 0,7% la depozitele în euro. În aceste condiţii, dobânda încasată la un depozit de 1.000 de lei este de cele mai multe ori mai mică decât comisioanele de administrare lunare stabilite de unele bănci.

Mai mult, majoritatea băncilor aplică un comision de 0,5% în cazul în care deponentul nu retrage suma la data de scadenţă.