Bărbat declarat mort, deşi e VIU şi NEVĂTĂMAT. Autorităţile i-au emis şi CERTIFICATUL de DECES

Situație neobișnuită pentru un bărbat din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța. Cu toate că el este viu, bărbatul de 60 de ani a aflat că a fost declarat decedat. Recent, a primit o adresă emisă de o primărie din Arad prin care este înștiințat că nu mai este în viață. Acum, omul trebuie să demonstreze în instanță faptul că este viu. Altfel, își poate pierde dreptul la pensie și toate asigurările, scrie replicaonline.ro.

RomaniaTV.net
27 oct. 2018, 09:37
Bărbat declarat mort, deşi e VIU şi NEVĂTĂMAT. Autorităţile i-au emis şi CERTIFICATUL de DECES

Primăria comunei Valu lui Traian a fost înştiinţată, prin intermediul unei adrese, că cetăţeanul Ion Faraoanu este mort şi, prin urmare, să procedeze la scăderea acestuia din baza de date a Serviciului Public Comunitar. În adresa transmisă de Primăria Arad se menţiona şi faptul că ar fi fost făcută verificarea în privinţa cetăţeanului indicat, ba chiar era oferit şi CNP-ul bărbatului din Valu. Mai mult, a fost eliberat şi certificat de deces pe numele bărbatului.

Şocul a fost cu atât mai mare cu cât un angajat al Primăriei Valu lui Traian, care îl ştia bine pe Faraoanu şi nu auzise în comună ca acesta să fi decedat, a pus mâna pe telefon şi l-a sunat de bărbatul declarat mort.

Acum constanţeanul va trebui să se adreseze instanţei, pentru a anula certificatul de deces gata emis de autorităţile arădene