Băsescu, atac la Niţu: Omul care a TRAS în populaţie la REVOLUŢIE ordonă HĂITUIREA mea în fiecare zi

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat dur pe procurorul general Tiberiu Niţu. Șefii de parchete au depășit o limită, în opinia lui Traian Băsescu, care a dat drept argument faptul că aceştia dau zi de zi interviuri în care atacă toată clasa politică.

08 oct. 2015, 16:04
Băsescu, atac la Niţu: Omul care a TRAS în populaţie la REVOLUŢIE ordonă HĂITUIREA mea în fiecare zi

Traian Băsescu a declarat că prin chemarea sa la instanţele de judecată pentru dosare precum cel privind declaraţia sa referitoare la o demisie, pe care apoi nu a pus-o în aplicare, face parte dintr-un tip de show care poate fi văzut doar în România. „Eu nu aș vrea să comentez. Am fost un susținător fără rezerve al justiției, dar după ce am constatat că în România procurorii sunt principalii jucători publici, deja îmi dau seama că s-a sărit un prag pe care unii lideri din parchete nu îl înțeleg: nu poți conduce țara și lovi în clasa politică și apoi să spui că despre tine nu se poate zice nimic. Nu mă refer la punere sub acuzare, dar când toată ziua lideri din parchete dau interviuri în care atacă lideri din politică, atunci s-a depășit o limită și atunci ei să se gândească la faptul că vor fi, la rândul lor, atacați. Cred că într-o țară civilizată instituțiile de parchet dau un comunicat și cu asta basta. Noi avem pretenția că suntem în UE. Unde se mai văd show-uri în altă țară ca în România? Din acest tip de show-uri face parte și chemarea mea aproape zilnică prin instanțe. Sunt un om care a cerut respect pentru lege, justiție, așa că mă voi duce mereu, de câte ori sunt chemat„, a declarat Băsescu la B1 TV.

Citește și: TRAIAN BĂSESCU, audiat într-un nou dosar: „Parchetul îmi face un program extrem de alert. Rezist” VIDEO

Fostul președinte a comentat și faptul că Ion Iliescu este și el chemat de instanțe, dar discret, fără a se discuta pe această temă.

„Încă nu aș vrea să mă pronunț, deși văd și eu diferența. Iliescu e chemat cu toată discreția, eu cu anunțarea din vreme. Cred că unii din parchete anunță și șefii de galerie pentru flueierături. E un tratament care nu pe mine mă umilește, ci pe cei care conduc aceste instituții de parchet, mai ales Parchetul General. S-a ajuns să redeschizi un dosar pentru că am dat o declarație despre demisie, după care am revenit. Și mi se pare degradant pentru că însuși procurorul putea să ia declarația în care am spus că dacă ați votat așa, atunci renunț la demisie”, a precizat fostul şef de stat.

Traian Băsescu a adăugat că se simte „hăituit” de șefii de parchete, dar a subliniat că situația nu îl umilește pe el. Totodată, fostul președinte l-a atacat în termeni duri pe procurorul general al României, Tiberiu Nițu.

„Să hăituești șeful statului pentru că Vadim a spus că președintele a luat 4 milioane de euro, să deschizi cercetări penale, deși e atât de ușor să vezi dacă s-a întâmplat, e, de asemenea, umilitor. E o hăituire. Un şef de parchet care a tras la revoluție în teroriști, deci în populație, acest om care a tras în terororiștii care nu existau, ordonă hăituirea mea în fiecare zi. Nu mă impresionează cât crede el”, a comentat fostul președinte.

„Va veni o zi când abuzurile vor fi rejudecate. Să nu credeti ca abuzurile care se fac de 11 luni încoace sunt nişte chestii care rămân, le-am făcut că am putere şi asta e. Va trebui luată legislaţia noastră, comparată cu legislaţia europeană, va trebui văzut unde s-au încălcat norme în decizii existente CEDO şi cei care le-au încălcat trebuie să răspundă”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Întrebat dacă se va îndrepta împotriva celor care au depus plângeri penale împotriva sa, el a afirmat că toate dosarele sale sunt pornite de la oameni politici.

Deci, sunt un colecționar de plângeri de la oameni politici. Păcatul este că Parchetul General intră în acest joc. Parchetul General, în ceea ce mă privește, a fost transformat într-un instrument de luptă politică împotriva mea. Asta e realitatea, eu nu am plângeri de la oameni obișnuiți, ci de la oameni politici”, a mai spus fostul șef de stat.

„Toate dosarele mele sunt pornite de la oameni politici”, a precizat Băsescu.

Fostul președinte a trecut în revistă dosarele pe care le are – „Dosarul Mihăileanu – 12 senatori PSD care au făcut plângere. Dosarul Firea – 180 de parlamentari PSD și PNL care au făcut plângere alături de Firea împtoriva mea. Dosarul cu povestea cu banii pentru ziariștii din Irak e fpcut la intervenția în justiție a lui Vadim Tudor”.