Băsescu: Prună, Kovesi nu este DNA! Ca orice analfabet instituţional, ministrul Justiţiei confundă persoanele cu instituţiile

Traian Băsescu a scris joi, pe Facebook, că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este "un analfabet instituţional" întrucât confundă persoanele cu instituţiile, el referindu-se la declaraţia făcută de Raluca Prună într-un interviu acordat news.ro, potrivit căreia atacurile sale la adresa Codruţei Kovesi reprezintă ”o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale”.

29 sept. 2016, 19:00
Băsescu: Prună, Kovesi nu este DNA! Ca orice analfabet instituţional, ministrul Justiţiei confundă persoanele cu instituţiile

Prună să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA! Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

El a adăugat că prezenţa lui Kovesi la DNA este limitată în timp, pe când instituţia va rămâne şi după plecarea actualului şef. ”Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne”, a mai scris Băsescu.

Fostul preşedinte a atacat-o şi pe şefa DNA, despre care spune că are „pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii”. „Doamna Koveşi are pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii. Şi atunci de ce supărare că este atacată? Un procuror şef, într-o democraţie normală, apare public de două ori pe an”, a conchis Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus, într-un interviu acordat News.ro, că recentele atacuri ale fostului preşedinte Traian Băsescu asupra şefei DNA Laura Kovesi sunt de neînţeles din moment ce tot el a numit-o la şefia Parchetului Anticorupţie şi că ia acest lucru ca pe o „întunecare temporară a raţiunii, care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale”.