Băsescu în instanţă, în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak: „Este o aberaţie” VIDEO

Traian Băsescu a anunțat marţi că se va duce miercuri în fața magistraților de la Judecătoria Sectorului 4, în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. El se așteaptă ca judecătorii să decidă redeschiderea dosarului care, conform spuselor sale, face de rușine România.

06 oct. 2015, 15:06
Băsescu în instanţă, în dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak: „Este o aberaţie” VIDEO

Dosarul ziariștilor răpiți în Irak are miercuri termen la Judecătoria Sectorului 5, iar fostul şef al statului va da miercuri explicaţii după ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală privind faptul că Traian Băsescu şi Vasile Blaga ar fi oprit o parte din banii oferiţi drept răscumpărare pentru jurnaliştii răpiţi, în anul 2005.

Citește și: Traian Băsescu, citat la Curtea Supremă în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak

„Mă duc la Judecătoria Sectorului 5. E cea mai penibilă situație în care Parchetul General poate pune România. Te iei după defunctul Vadim Tudor că președintele României a dat generalului Petreus 9 milioane de dolari în Irak și că acesta i-a dat înapoi președintelui 4 milioane. Este o aberație. (…) Când instituțiile intră în acest joc, nu pot să facă decât rău României. Sigur că mă voi duce. O să constat că instanța o să aprobe redeschiderea dosarului, nu știu și dacă şi a urmăririi penale”, a spus Traian Băsescu.

Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că şi-au însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Vadim Tudor a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu în cartea sa. Suma despre care se vorbeşte este de aproape 4 milioane de dolari.

Citeşte şi: Hayssam, reacţie după aducerea în ţară a lui Munaf: Speranţa mi-e mai vie, detenţia mai uşoară

Dosarul deschis ca urmare a plângerii a primit, iniţial, decizia de neîncepere a urmăririi penale, ca urmare a imunităţii de care beneficia Traian Băsescu. De cealaltă parte, fostul preşedinte declara că nu s-au plătit bani pentru recuperarea jurnaliştilor. „S-au găsit alte formule”, declara la acea vreme Traian Băsescu.