Băsescu, întrebat dacă va discuta la Paris despre afirmaţiile premierului: O să caut cumpărător

Preşedintele Băsescu a fost întrebat de jurnalişti, marţi, înainte de plecarea spre Paris, dacă va discuta cu liderii europeni şi despre declaraţiile premierului Victor Ponta, care l-a acuzat de "vânzarea" intereselor României la Bruxelles, şeful statului răspunzând ironic: "O să caut cumpărător".

12 nov. 2013, 12:35
Băsescu, întrebat dacă va discuta la Paris despre afirmaţiile premierului: O să caut cumpărător

Preşedintele Traian Băsescu participă marţi după-amiază, la Paris, la cea de-a doua ediţie a Conferinţei privind Ocuparea Tinerilor, care se va desfăşura la Palatul Élysée.

La plecare, şeful statului a susţinut o declaraţie de presă la Salonul oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”.

Şeful statului a afirmat, luni seară, la B1TV, că în cursul acestei zile va merge la Paris, unde se va întâlni cu lideri europeni cărora le va spune să nu ia în seamă declaraţiile premierului Victor Ponta conform cărora preşedintele „a vândut interesele României la Bruxelles”.

Întrebat, la finalul declaraţiei de la aeroport, dacă va discuta cu liderii europeni despre această afirmaţie a premierului, Traian Băsescu a răspuns zâmbind: „O să caut cumpărător”.

În 6 noiembrie, după ce Curtea Constituţională a respins constestaţia formulată de preşedintele Traian Băsescu la legea care reglementează reprezentarea României la Consiliul European, premierul Victor Ponta a declarat că important nu este cine participă la reuniunile Consiliului European, ci modul în care România este reprezentată la acest nivel, afirmând că preşedintele „a vândut” interesele ţării, pentru a păstra prietenii personale în caz de nevoie.