Băsescu: ANAF, OPC şi ANSVSA sunt ale partidelor. SRI suplineşte funcţionarea lor

Traian Băsescu laudă performanţele Serviciului Româna de Informaţii. Şi în acelaşi timp acuză alte instituţii că nu îşi fac treaba.

RomaniaTV.net
22 mart. 2014, 17:09
Băsescu: ANAF, OPC şi ANSVSA sunt ale partidelor. SRI suplineşte funcţionarea lor

Preşedintele a declarat că ANAF, Protecţia Consumatorului şi Autoritatea Sanitar-Veterinară sunt ale partidelor şi că SRI trebuie să suplinească funcţionarea acestor instituţii. El a arătat că, de aceea, „sunt contrabandişti răi şi buni, evazionişti răi şi buni, evazioniştii lor şi evazioniştii noştri”, potrivit România TV.

Traian Băsescu a mai spus că un stat de drept nu înseamnă numai statul în care evazioniştii sunt arestaţi prin informaţiile primite de la SRI şi anchete ale procurorilor. 

Băsescu a dat ca exemplu intervenţia Serviciului Român de Informaţii (SRI) în „Reţeaua cărnii II”, unde SRI ar fi suplinit activitatea celorlalte instituţii.

„De ce a trebuit să afle SRI şi să pună sub supraveghere o reţea de carne expirată? Pentru că OPC şi ANSVSA, în loc să fie instituţii ale statului de drept sunt instituţii ale partidelor”, a declarat şeful statului.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii la dezbaterea organizată sâmbătă, la Bucureşti, de Fundaţia Mişcarea Populară (FMP).