Băsescu, despre „statul mafiot”: L-ai supărat pe Iohannis, te-am bărbierit! L-ai supărat Coldea, eşti bărbierit!

Traian Băsescu a vorbit din nou despre "statul mafiot", argumentându-şi poziţia într-o emisiune la România TV. Prezent în studio, el a dat mai multe exemple de derapaj de la statul de drept.

30 iul. 2016, 19:09
Băsescu, despre „statul mafiot”: L-ai supărat pe Iohannis, te-am bărbierit! L-ai supărat Coldea, eşti bărbierit!

Nu suntem stat de drept, iar domnul Iohannis nu e străin de acest lucru. Familia Iohannis a fost deposedată de una din case… Ce a făcut Iohannis? A spus că nu e mulţumit, drept pentru care s-a şi aprobat revizuirea şi mutarea procesului la Piteşti. Domnul Iohannis, când a fost vorba de o casă, s-a raportat într-un fel special la justiţie.

Al doilea exemplu, tot o hotărâre definitivă, dar nu defavorabilă. A fost… nu le-a plăcut… Din cazul Rarinca, în care a fost achitată… Şi dacă eu, şefă DNA şi preşedinte a ICCJ aş fi considerat că nu este o hotărâre corectă, dar din respect pentru justiţie, mai ales că eram şi într-un mare conflict de interese… Sunt realităţi astea.

Citeşte şi Traian Băsescu, dezvăluiri explozive la România TV. Ştia de banii din dosarul de corupţie al lui Bogdan Olteanu

Vă mai dau un exemplu, pentru care iar o să fiu acuzat. Horia Georgescu, încătuşat, băgat la „beciul domnesc”, pentru că era într-un consiliu în care s-au aprobat despăgubiri, dar venise un expert să spună care e valoarea. Pentru că a îndrăznit să preseze pe judecarea în timp util a dosarului de incompatibilitate a lui Iohannis, a trebuit să fie executat şi sunt convins că nu Iohannis le-a cerut asta, ci „sluguţe”.

Vă mai dau un exemplu. O să sară lumea în sus, dar v-aş aduce aminte condiţiile în care Elena Udrea a fost arestată. A dat vineri interviu la Hotnews, iar luni avea 3 cereri de arestare imediată. În interviu a vorbit de doamnă Kovesi si de domnul Coldea, cu un accent mai mare pe domnul Coldea. E un joc în trei, în care din când în când se mai bagă şi Iohannis, cu casa de la Sibiu. Ai supărat-o pe preşedinta ICCJ? Te-am bărbierit… L-ai supărat pe Coldea? Eşti bărbierit! L-ai supărat pe Iohannis, vezi Georgescu… Eşti bărbierit!„, a spus Traian Băsescu, la România TV.