Bătălia pentru Mosul: Val fără precedent de raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic

Coaliția internațională antijihadistă condusă de SUA a întreprins un val fără precedent de raiduri aeriene pentru a susține ofensiva irakiană ce are drept scop cucerirea orașului Mosul de la gruparea Stat Islamic (SI), au indicat luni responsabili americani, citați de AFP.

24 oct. 2016, 11:30
Bătălia pentru Mosul: Val fără precedent de raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic

După o săptămână de la începerea operațiunii, ”toate obiectivele au fost îndeplinite până în prezent și au avut loc mai multe raiduri aeriene ale coaliției decât în oricare altă perioadă de șapte zile din războiul împotriva SI”, a declarat pe Twitter emisarul american de lângă coaliție Brett McGurk.

”Au avut loc 32 de raiduri, cu 1.776 de piese de muniție, împotriva unor ținte ale Daesh (Statul Islamic) în săptămâna 17-23 octombrie”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al coaliției, col. John Dorrian, subliniind că fiecare raid a putut viza mai multe ținte într-un interval de câteva ore. Raidurile ”au distrus 136 de poziții de luptă ale Daesh, 18 tuneluri pe care inamicul le folosea pentru a se ascunde și a se infiltra în unele zone, precum și 26 de mașini capcană printre alte ținte”, a mai spus el.

Ministrul american al apărării, Ashton Carter, s-a aflat sâmbătă și duminică în Irak, pentru a trece în revistă operațiunea militară, cea mai vastă din țară de la retragerea trupelor americane în 2011. Orașul Mosul este ultimul mare fief al Statului Islamic în Irak.