Beneficii ale uleiului de argan

Arganul este un copac ce creşte în Maroc şi din care se produce un ulei foarte preţios, ce oferă multe beneficii pentru sănătate.

05 dec. 2015, 11:09
Beneficii ale uleiului de argan

Denumirea stiintifica a arborelui este Argania spinosa, iar specia este endemica regiunii nord-africane; uleiul de argan nu era foarte cunoscut si folosit in alte locuri din lume pana recent. In culturile locale, se foloseste la gatit, ca orice alt ulei pentru mancarurile preparate, dar testele aprofundate au relevat ca exista multe alte utilizari, inclusiv cosmetice.

In afara de intrebuintarea culinara (pulpa de argan se poate transforma intr-o pasta tartinabila, similara untului de arahide), uleiul de argan se aplica direct pe piele sau par, se combina cu creme sau se utilizeaza pentru diverse tratamente, masti si lotiuni de ingrijire homemade.

Uleiul de argan este unul dintre cele mai versatile produse naturale, dar este o resursa limitata, fapt ce justifica pretul destul de ridicat. In acelasi timp, pentru folosirea locala, este nevoie de o cantitate redusa, deci investitia initiala merita daca se urmeaza un remediu de infrumusetare pe termen lung. Iata doar cateva dintre cele mai importante beneficii ale
uleiului de argan. Intrebuintari si beneficii cosmetice ale uleiului de argan

Ulei de argan pentru piele

Cel mai cunoscut si frecvent mod de intrebuintare al uleiului de argan este ca tratament pentru piele. Substantele active prezente (triterpenoide) in combinatie cu alti compusi organici au capacitatea de a elimina prezenta petelor de varsta si a cicatricelor si pot diminua severitatea acneei si dermatitei. In plus, tenul este intinerit, capata un aspect fin, iar elasticitatea pielii se mentine chiar si in ciuda inaintarii in varsta.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Uleiuri esenţiale pentru frumuseţe