Bercea Mondial, de la o cocioabă de chirpici la zeci de palate luxoase. Ce avere are interlopul

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial de la o cocioabă sărăcăcioasă, la 50 de construcţii luxoase.  Interlopul a făcut o averea fabuloasă din vânzarea de fier vechi, din camătă, dar şi din comerţul cu maşini de lux. Cunoscut şi ca "Regele banilor din Slatina" Bercea deţine în localitate zeci de case, restaurante, dar şi magazine. Majoritatea imobilelor au fost ridicate fără autorizaţie de construcţie.

20 iun. 2014, 09:55
Bercea Mondial, de la o cocioabă de chirpici la zeci de palate luxoase. Ce avere are interlopul

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial şi-a făcut o avere impresionantă fără să ţină cont de nicio regulă, morală sau legală, informează România TV. Deşi primii paşi în viaţă şi i-a făcut dintr-o comunitate săracă de romi, a ajuns să facă o avere fabuloasă.

Citeşte şi Mircea Băsescu, prima noapte în arest. Cum a ajuns fratele preşedintelui din denunţător suspect

Ca orice rom care a s-a îmbogăţit peste noapte, Bercea Mondial a început să facă avere din fier vechi. El s-a implicat, mai mult sau mai puţin legal în afacerile cu fier. Potrivit Hotnews, Bercea a făcut avere din vânzarea fierului vechi furat din vechile silozuri ceauşiste din Drăgăşani, Caracal şi Slatina, din şinele CFR şi din sistemul de irigaţii al râului Olt, construit tot pe vremea lui Ceauşescu. Mai târziu, Bercea şi-a extins afacerile în domeniul imobiliar, apoi a dat bani cu camătă şi a făcut trafic cu maşini de lux pe filiera bulgară.

Citeşte şi Doina Băsescu: Familiei lui Bercea ar trebui să-i fie ruşine pentru bucuria afişată şi pentru ce ne-au făcut

În urmă cu 20 de ani familia interlopului trăia în case de chirpici la periferia oraşului Drăgăneşti Olt. Cocioabele au fost rase din temelii, iar în locul lor s-au ridicat peste noapte vilele cu turnuleţe. Autointitulatul preşedinte al ţiganilor, Sandu Anghel, are acum, în Slatina şi Drăgăneşti peste 50 de imobile.

Citeşte şi CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după declaraţiile lui Bercea Mondial despre Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu

Majoritatea imobilelor au fost ridicate fără autorizaţie de construcţie, iar asta i-a adus interlopului nu mai puţin de 30 de procese cu municipalitatea din Slatina pentru construcţiile ilegale. Perntru aceste fapte, Sandu Anghel a fost sancţionat de Primărie cu amenzi ce însumează 700.00 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în construcţii.

Autorităţile din Slatina se plâng că averea lui Bercea Mondial este foarte greu de verificat. Multe case despre care funcţionarii primăriei ştiu că aparţin lui Bercea Mondial îşi schimbă proprietarul în acte chiar şi de câteva ori pe an. Palatul din Drăgăneşti Olt unde locuieşte Bercea Mondial este construit pe locul fostelor cocioabe ale familiei. Vila se remarcă de la distanţă, datorită mărimii impresionante şi a culorii stridente.

Casa din Drăgăneşti, a unuia din fiii lui Bercea Mondial, Ambasador, iese în evidenţă prin aceleaşi culoari ţipătoare ca şi celelalte palate ale clanului. Tânărul de 25 de ani a primit palatul cadou de la tatăl său la nuntă. La parterul palatului există un living cu numele clanului scris cu aur.

Palatele somptuase, nu sunt singurele imobile deţinute de Bercea. El mai deţine mai multe magazine, spălătorii auto, ateliere auto, dar şi restaurante. Bercea Mondial a devenit cunoscut în Slatina încă din anii ’90, când era deja un om bogat. Legendele locale spun că el a stat câţiva ani în Germania, de unde s-a întors cu bani adunaţi din numeroase infracţiuni.

Citeşte şi Marian Căpăţână, REŢINUT 24 de ore în dosarul lui Mircea Băsescu

„Regele banilor” a fost în permanenţă în vizorul poliţiei şi a procurorilor, pe numele său fiind deschise peste 100 de dosare penale. Cu toate astea, se pare că relaţiile lui din lumea politică şi a justiţiei, relaţii cu care s-a lăudat de-a lungul timpului, l-au salvat de fiecare dată.

Controversatul om de afaceri este cunoscut şi pentru cheful de distracţie. De câte ori a avut ocazia, Bercea a aruncat mii de euro lăutarilor.

De-a lungul anilor, „Bercea Mondial” şi familia sa au fost cercetaţi în zeci de dosare penale, pentru fapte dintre cele mai diverse: vătămare corporală, viol, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice, furt, tâlhărie, evaziune fiscală.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv în luna mai a acestui an, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru omor calificat. în dosarul în care acesta este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011.