Biciclist accidentat mortal de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată, lângă Bucureşti

Un biciclist a fost accidentat mortal, joi după-amiază, la trecerea la nivel cu calea ferată din staţia Brăneşti (estul Capitalei), fiind lovit de un tren care circula regulamentar cu viteza de 160 km/h.

24 iul. 2014, 15:21
Biciclist accidentat mortal de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată, lângă Bucureşti

În jurul orei 14.46, un biciclist, care nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată din staţia Brăneşti, a fost accidentat mortal de trenul IR 1986 Constanţa – Bucureşti Nord, care circul regulamentar cu o viteză de aproximativ 160 km/h„, precizează un comunicat al CFR Călători, potrivit Agerpres.

Potrivit societăţii de transport, mecanicul trenului a observat prezenţa biciclistului şi a luat toate măsurile prevăzute de regulamentele feroviare în vigoare pentru a încerca să preîntâmpine impactul: frânarea şi emiterea repetată de avertismente sonore.

Siguranţa pasagerilor din trenul IR 1986 nu a fost pusă în pericol, iar trenul şi-a reluat circulaţia spre Bucureşti, înregistrând întârziere.

„CFR Călători îşi exprimă profundul regret cu privire la decesul persoanei implicate în accident şi transmite condoleanţe familiei îndoliate. CFR Călători colaborează cu autorităţile competente, conform legilor în vigoare aplicabile în aceste situaţii, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a petrecut regretabilul eveniment”, se mai precizează în comunicat.