Biserica, în mijlocul unui nou scandal. Un preot a înjunghiat un bătrân, în plină stradă

Un preot a înjunghiat un bătrân  în oraşul Şimleul Silvaniei, din judeţul Sălaj. Atacatorul este cunoscut pentru probleme psihice şi se află acum în arest.

10 aug. 2017, 10:11
Biserica, în mijlocul unui nou scandal. Un preot a înjunghiat un bătrân, în plină stradă

Incidentul s-a petrecut la ieşirea dintr-o frizerie, un bărbat de 75 de ani fiind tăiat la mână şi la gât cu un cuţit de către preotul Nicoale Sarca. La faţa locului au intervenit poliţiştii din Şimleu, care l-au încătuşat pe preot şi l-au dus la secţie pentru audieri. Procurorii Pachetului de pe lângă Tribunalul Sălaj îl cercetează pe preot pentru tentativă de omor.

Potrivit graiulsalajului.ro, cu puţin timp înainte de a se petrece acest incident, preotul a mai fugit după o femeie din Cehei, ameninţând-o cu un cuţit, dar aceasta a reuşit să fugă şi să se salveze. Nu mai departe de săptămâna trecută, preotul Nicoale Sarca a fost autorul unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri petrecute în Zalău.

Preotul Nicoale Sarca a fost preot la biserica din satul Aleuş, comună Halmăşd, dar în urmă cu trei ani a demisionat. A rămas însă preot, chiar dacă fără parohie. Preotul este căsătorit, are doi copii şi are probleme psihice. Motivul pentru care cetăţenii din Aleuş l-au dat afară din casa parohială este că preotul Nicolae Sarca era agresiv cu soţia lui, o ţinea încuiată afară şi făcea foarte des scandal.