Blaga: Convingerea mea este că vor amâna moţiunea de cenzură după 25 mai

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a declarat convins luni că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali nu va fi citită înainte de alegerile europarlamentare din 25 mai.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 08:58
Blaga: Convingerea mea este că vor amâna moţiunea de cenzură după 25 mai

„Eu cred că aşa şi vor să facă, să nu asigure cvorum pentru citirea moţiunii ca să nu poată Opoziţia să-şi spună punctele de vedere faţă de guvernarea PSD. I-ar deranja în campanie şi convingerea mea e că vor amâna până după 25 mai. Nu ai ce să faci. Noi nu putem asigura cu 55 de oameni cvorumul de citire a moţiunii. În Camerele reunite se citeşte. Colegii mei vor susţine şi în Birourile permanente că se încalcă, de fapt, regulamentele, pentru că sunt termene clare de la depunere până la citire, dar nu cred că este aceasta o problemă a PSD-ului”, a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Citeşte şi Ponta îl critică pe Antonescu: Eu nu aş putea să fac moţiune de cenzură cu Boc şi Udrea

Liberalii au depus pe 13 mai moţiunea de cenzură ‘Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii’.

Potrivit textului moţiunii, actualul Executiv condus de Victor Ponta duce România în orizontul ‘întunecat şi corupt’ din perioada 2001-2004, dar şi în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga ţară.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a precizat că textul a fost semnat de 225 parlamentari.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide marţi programul dezbaterii moţiunii de cenzură din lipsă de cvorum.