Pană de curent la Aeroportul Otopeni, luni dimineaţă

O pană de curent a dat parţial peste cap activitatea la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", luni dimineaţă.

RomaniaTV.net
01 aug. 2016, 06:15
Pană de curent la Aeroportul Otopeni, luni dimineaţă

O parte din operaţiunile Aeroportul Otopeni au fost blocate câteva minute din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică, însă avaria a fost remediată după numai 5 minute, astfel că activitatea a revenit la normal după 10 minute.

Pe perioada întreruperii curentului, la terminalul plecări oamenii au aşteptat la cozi la check-in, iar la terminalul Sosiri lumea a fost nevoită să aştepte ceva mai mult pentru că benzile pentru bagaje s-au oprit.

Reprezentanţii Aeroportului Otopeni au precizat, însă, că traficul de pasageri s-a desfășurat normal, fără întreruperi. „La ora 8.10 s-a produs o întrerupere parțială în alimentarea electrică a terminalelor de pasageri, întrerupere care a durat mai puțin de 5 minute. Toate sistemele și echipamentele au redevenit 100% funcționale în 10 minute. Procesarea pasagerilor și bagajelor acestora s-a derulat normal, fără întreruperi. Aeroportul Henri Coandă dispune atât de generatoare care asigură alimentarea continuă a consumatorilor prioritari, cum ar fi sistemele de balizaj și de dirijare a aeronavelor, cât și de sisteme UPS și generatoare pentru alimentarea celorlalte echipamente, în mai puțin de 5 minute de la producerea unei pene de curent”, se arată într-un comunicat al conducerii aeroportului.