Bogdan Chiriţoiu: Salariile a jumătate dintre angajaţii Consiliului vor scădea de la 1 ianuarie. Am cerut Guvernului soluţii

Salariile a jumătate dintre angajații Consiliului Concurenței vor scădea de la 1 ianuarie, ca urmare a modificărilor fiscale, cele mai mari diminuări fiind de 20% la directori, a declarat, marți, președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, în cadrul comisiilor de specialitate reunite din Parlament pentru avizarea proiectului de buget pe 2018.

RomaniaTV.net
12 dec. 2017, 08:52
Bogdan Chiriţoiu: Salariile a jumătate dintre angajaţii Consiliului vor scădea de la 1 ianuarie. Am cerut Guvernului soluţii

„Salariile vor scădea pentru jumătate din personal. Cele mai mari scăderi vor fi la directori și la inspectorii superiori, 20% la directori și 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului soluții, fie să ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie să ne dea creșterea de 15% care s-a dat la câteva ministere pentru complexitatea muncii și să ne lase să acordăm indemnizațiile de performanță pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege”, a spus Chirițoiu.

El a precizat că nu a primit până acum un răspuns de la Guvern în această problemă.

Consiliul Concurenței are în prezent circa 200 de angajați, iar fondul de salarii reprezintă 85% din bugetul total al instituției.

Comisiile de specialitate reunite au avizat marți bugetul Consiliului Concurenței, cu 34 de voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Conform proiectului de buget, instituția va primi în acest an 58,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 13% față de anul trecut. Parlamentarii au votat însă și un amendament care prevede suplimentarea bugetului cu 2,295 milioane de lei pentru finanțarea activității Consiliului de Supraveghere din domeniul Naval.