Bombă din Al Doilea Război Mondial, DETONATĂ sub pământ. Vezi ce s-a întâmplat în momentul exploziei

O bombă de aviaţie, aflată în stare activă, cu o greutate de 80 de kilograme, a fost distrusă joi de pompierii pirotehnişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în cadrul unei misiuni de asanare a muniţiei rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 15:29
Bombă din Al Doilea Război Mondial, DETONATĂ sub pământ. Vezi ce s-a întâmplat în momentul exploziei

Elementul de muniţie a fost descoperit la începutul acestui an, pe malul râului Mureş, în urma excavărilor efectuate la o balastieră din localitatea Săuleşti, în apropiere de municipiul Deva.

Potrivit specialiştilor ISU Hunedoara, dacă bomba ar fi fost detonată necontrolat ar fi avut efecte pe o rază de un kilometru. Vezi şi: IMAGINI SPECTACULOASE. O bombă a fost detonată sub apă

„Bomba de aviaţie, activă, având o lungime de aproximativ 70 de centimetri şi o circumferinţă de aproximativ 40 de centimetri, a fost aşezată într-o groapă adâncă de peste doi metri, alături de aproape cinci kilograme de trotil şi acoperită cu pământ, pentru a facilita direcţionarea schijelor sub nivelul solului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Potrivit Agerpres, în urma detonării bombei a rezultat un nor cu o înălţime de câteva zeci de metri. Mai multe bucăţi de pământ au fost proiectate la peste 400 de metri distanţă de locul exploziei controlate.

Potrivit Agerpres, bomba de aviaţie a fost distrusă alături de alte elemente de muniţie descoperite pe teritoriul judeţului Hunedoara, între acestea numărându-se un proiectil de calibru 60 mm şi 30 grenade defensive.

Citeşte şi: Ce s-ar întâmpla dacă o bombă atomică ar lovi un asteroid