Boris Becker a intrat în faliment. Legendarul sportiv, pus la zid de justiţia britanică

Fostul tenismen Boris Becker, cel mai tânăr câştigător al turneului de la Wimbledon, la 17 ani, în 1985, a fost declarat falit, miercuri, de o instanţă din Londra.

21 iun. 2017, 16:42
Boris Becker a intrat în faliment. Legendarul sportiv, pus la zid de justiţia britanică

Boris Becker este dator cu „o sumă considerabilă” la bănci britanice şi nu a fost prezent la audieri, unde a fost reprezentat de un avocat. Fostul lider al tenisului mondial a solicitat amânarea judecăţii cu 28 de zile, perioadă în care să obţină ridicarea unei ipoteci de şase milioane de euro de pe o proprietate de-a sa din Spania.

Reclamanţii nu au fost însă de acord cu un nou termen, susţinând că germanul a mai cerut o amânare, la 28 aprilie, din acelaşi motiv şi nu a demonstrat până acum că va putea să scape de ipotecă şi să-şi plătească apoi datoriile în Marea Britanie. Judecătoarea a constatat astfel falimentul fostului sportiv, în prezent comentator TV. „Lasă impresia unui om care îşi bagă capul în nisip”, a comentat aceasta.

Citeşte şi Boris Becker despre Ion Ţiriac: A învăţat multe reţete de la mama

Boris Becker (49 de ani) are în palmares şase trofee de Grand Slam: două la Australian Open, trei la Wimbledon şi unul la US Open. 18.343.408 euro a adunat din tenis Becker, care a cucerit 49 de trofee ATP în carieră şi şi-a încheiat cariera cu 713 victorii şi 214 înfrângeri, un procentaj de succese de 76,91 %.