Brăila: Dejecţii refulate din canalizare pe o stradă din municipiu. Primăria spune că locatarii sunt de vină

Sistemul de canalizare de pe o stradă din municipiul Brăila a cedat, iar dejecţiile au refulat prin gurile de canal, spre nemulţumirea celor care locuiesc în zona respectivă şi trebuie să suporte mirosurile pestilenţiale. Situaţia creată a ajuns şi la urechile primarului Aurel Simionescu, care spune de vină sunt locatarii care au aruncat în canalizare "tot ce le-a venit la mână".

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 16:04
Brăila: Dejecţii refulate din canalizare pe o stradă din municipiu. Primăria spune că locatarii sunt de vină

Cauzele incidentului mai mult decât neplăcut pot fi multiple. „Am cerut să se verifice această situaţie, pentru că sunt două lucruri care pot fi luate în calcul aici. Poate fi o chestiune tehnică, prea multă apă care nu a putut fi preluată de sistemul de canalizare, deşi nu cred că aceasta este, neapărat, cauza, sau faptul că lumea pune în canalizare tot ce nu mai are nevoie. Eu cred că aici este cauza. Am scos din canalizări cizme, pături, saltele, bidoane cu murături. Nici nu îţi trece prin cap ce pot arunca acolo, eu nu glumesc. De asta se înfundă canalizările şi tot primăria este de vină”, a declarat Aurel Simionescu.

Situaţia a fost semnalată pe Vadul Olangeriei, o stradă aflată în pantă, unde a fost montat un bazin de retenţie, care ar fi trebuit să strângă apele uzate şi să le direcţioneze spre canalul colector, ceea ce nu se întâmplă, motiv pentru care în zonă s-a creat un adevărat focar de infecţie.