Branca ursului. Beneficii miraculoase pentru sănătate. Utilizări şi contraindicaţii

Branca ursului, sau – popular – planta iubirii su gingsengul de Romania, este cunoscuta inca din antichitate pentru beneficiile sale pentru sanatate. Dar mai ales pentru remedierea unor probleme precum impotenta si sterilitatea.

10 iun. 2018, 20:18
Branca ursului. Beneficii miraculoase pentru sănătate. Utilizări şi contraindicaţii

Branca ursului (Heracleum sphondylium) este o planta recomandata pentru normalizarea activitatii glandelor sexuale atat la barbati, cat si la femei si imbunatatirea vitalitatii organismului. Planta face parte din familia Umbelliferae. Este o planta inalta cu frunze mari de culoare verde inchis si flori albe. Creste in padurile luminoase si umede, pe dealuri, marginea apelor si a drumurilor.

In trecut branca-ursului se folosea pentru cresterea vitalitatii si tratarea impotentei, frigiditatii si sterilitatii. In medicina traditionala planta se intrebuinteaza pentru reducerea starilor de oboseala si epuizare, fiind recomandata si persoanelor varstnice, deoarece le scutesc de neplacerile declinului fizic, redand tonusul si pofta de viata.

Studii stiintifice de ultima generatie au confirmat proprietatile terapeutice ale acestei plante. Astfel, branca ursului este cunoscuta in primul rand pentru efectele sale benefice asupra fertilitatii, insa poate fi folosita si in cazurile de hipertensiune, tulburari de menopauza, epilepsie, deficiente imunitare.

Ce parti se folosesc la Branca ursului

Toate partile acestei plante pot fi folosite si au rol revigorant si tonic. Cele mai puternice efecte le au, insa, semintele, care au efecte similare cu ale ginsengului. Semnitele acestei plante sunt unul dintre cei mai puternici stimulenti sexuali din lumea plantelor.

In scop terapeutic se mai folosesc radacinile, florile, mugurii si frunzele.

Beneficii Branca ursului

1. Boli ale aparatului genital

Acesta planta medicinala stimuleaza activitatea ovariana, relaxeaza muschii vaginali si uterini (are efect antispastic), reduce anxietatea si stimuleaza libidoul, regleaza ciclul menstrual.

De asemenea, poate fi folosita ca adjuvant in tratarea bolilor cu transmitere sexuala (gonoree, sifilis, chlamydia) sau anexite.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.