Cea mai tare veste pentru toţi bugetarii din România. Ce angajaţi au salarii duble

Salariile din administraţie, apărare, sănătate şi învăţământ au crescut de două ori mai repede în România decât salariile plătite tuturor angajaţilor din ţară. Ca pondere în totalul masei salariale, ele sunt cu doar câteva puncte procentuale sub nivelul celor din statele din nordul Europei, recunoscute pentru calitatea serviciilor pe care le prestează societăţii angajaţii din sectorul public.

09 mart. 2018, 13:48
Cea mai tare veste pentru toţi bugetarii din România. Ce angajaţi au salarii duble

Cheltuielile salariale ale statului român cu angajaţii din administraţie, sănătate, apărare, educaţie şi servicii sociale au crescut cu peste 30%, dublu faţă de creşterea salariilor la nivelul întregii economii româneşti, în doar un an, şi asta fără a lua în calcul creşterile salariale de la sfârşitul anului trecut şi pe cele de la începutul acestui an.

Citeşte şi Veste bună pentru mii de bugetari. Parlamentul a votat schimbările la legea salarizării. Cine va beneficia de CREŞTERI SALARIALE

Potrivit datelor Eurostat, salariile acordate angajaţilor din această grupă (compensations of employees), practic salariile brute, pentru că ele cuprind salariile plătite angajaţilor şi cotele de contribuţii ale angajatorilor, au fost, în România, în trimestrul trei al anului trecut, de 4,27 miliarde de euro. Suma este cu 31% mai mare decât cea care apare în statistica Eurostat în dreptul celui de-al treilea trimestru al anului 2016: 3,25 miliarde de euro.

Continuarea pe economica.net.