BUTE-PASCAL LIVE DIGI SPORT: Totul despre meciul vieţii lui Bute

BUTE-PASCAL: Meciul Bute-Pascal va fi în direct pe Digi Sport 1 duminică, de la ora 6:00 ŞI live text pe RomaniaTV.net. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat. Cei doi vor boxa în cadrul unei gale ce va avea loc la Montreal.

18 ian. 2014, 22:23
BUTE-PASCAL LIVE DIGI SPORT: Totul despre meciul vieţii lui Bute

BUTE-PASCAL. Cei 21.479 de fani de la „Bell Center” îl aclamă pe Bute, care se pregătește pentru intrarea în ring. Pascal este și el gata de luptă.  Pe acordurile celor de la U2 (Where The Streets Have No Name), campionul României este aclamat la scenă deschisă. 

BUTE PASCAL: Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a avut „momente proaste”, însă acum este mai puternic şi mai încrezător şi vrea să îşi bucure fanii la 18 ianuarie, cu o victorie în faţa canadianului Jean Pascal, informează presa din Canada. 

După ce a pierdut titlul mondial în mai 2012, în fața lui Carl Froch, la supermijlocie, Lucian Bute a mai boxat doar cu Denis Grachev, victorie neconvingătoare însă, în noiembrie 2012.

BUTE – PASCAL LIVE TEXT. Lucian Bute intră în ring în câteva minute

După 14 luni de pauză, românul revine în ring duminică dimineață, împotriva lui Jean Pascal, la Bell Centre din Montreal, orașul de reședință al amândurora.

Va fi a doua luptă pentru Lucian la categoria semigrea și există cinci puncte cheie de luat în calcul înaintea disputei dintre cei doi.

LUCIAN BUTE, statistica îl avantajează

Jean Pascal nu concepe să rateze victoria în fața lui Lucian Bute și este foarte optimist înaintea meciului de la Montreal, dar statistica este de partea românului.

Ajuns la vârsta de 33 de ani, LUCIAN BUTE a bifat 31 de victorii, spre deosebire de cele 28 ale adversarului său. Pugilistul român are nu mai puțin de 24 de succese obținute înainte de limită, în timp ce Pascal a învins prin KO doar de 17 ori.

LUCIAN BUTE a pierdut doar în fața lui Froch, prin KO, în comparație cu Pascal, care a bifat deja două înfrângeri, ambele la puncte, canadianul fiind învins și el de pugilistul britanic. Spre deosebire de Bute, Pascal are și un meci terminat la egalitate.

Avantajul lui Pascal ar putea să fie faptul că este mai tânăr cu doi ani decât Bute. Canadianul a împlinit 31 de ani în luna octombrie a anului trecut.

LUCIAN BUTE, atu-urile pugilistului român

1. FORȚA: Bute e un puncheur de temut și a reușit ca pe cel puțin trei din patru oponenți să-i termine înainte de final, la semimijlocie. Pascal are forță în brațul drept, dar rata sa de KO, 54,8%, nu e impresionantă. Dacă Bute, boxeurul superior, se va mișca încontinuu evitând problemele și de asemenea trimițând strategic lovituri puternice, poate încheia mai devreme lupta.

2. RAPIDITATEA: Viteza poate face diferența! Bute are brațe mai rapide și de partea sa faptul că e stângaci. Asta ar putea să fie cheia luptei, românul venind cu lovituri din unghiuri neobișnuite și peste garda lui Pascal.

3. RĂBDAREA. Scenariul luptei pare evident: Pascal va începe agresiv, punând presiune, iar Bute va aștepta, ascunzându-se în spatele umărului său drept și mișccându-se mult pentru a nu deveni o țintă fixă. De aceea e esențial pentru român să contraatace și să încerce să-l rănească pe Pascal atunci când are șansa. Dacă Bute va reuși să treacă peste presiunea de la început, poate să profite apoi și să întoarce meciul în favoarea lui în reprizele de la mijloc.

4. AMINTIRILE. Pentru Bute, să controleze distanța poate fi principalul obiectiv. Să stabilească jab-ul este un argument defensiv obligatoriu pentru a face față avântului de început al lui Pascal. Bute își poate aminti strategia care l-a ajutat să-l învingă pe Jean Paul Mendy (neînvins atunci), pe care l-a făcut KO în repriza a patra în 2011, controlându-l cu jab-ul și cu loviturile de stânga.

5. NU GÂNDI, DOAR LUPTĂ! Bute vine după o accidentare și o lungă perioadă de inactivitate, părând ezitant și un pic indecis în ultima lui luptă. Dacă doar a avut nevoie de o perioadă mai lungă de revenire după înfrângerea cu Frotch, acum ar trebui să fie foarte bine. Trebuie să rămână concentrat în ring. Asta e crucial. Dacă va ezita împotriva lui Pascal, povestea se va termina repede pentru român.

BUTE-PASCAL: Partidă are ca miză două centuri, una dintre ele onorifică, ale categoriei semigrea.

Cu o bursă de câte 2 milioane de dolari pentru fiecare dintre cei doi boxeuri, aprtida e considerată cel mai mare eveniment sportiv din Montreal în acest an, în condițiile în care și Bute și Pascal (care e născut în Haiti), sunt rezidenți în metropola canadiană.

Cariera lui Lucian Bute depinde în mare măsură de întâlnirea cu Jean Pascal, de la Montreal (în direct la Digi Sport 1, de la ora 06:00). Pugilistul român poate să reintre în circuitul marilor meciuri din Canada, după ce a pierdut în fața britanicului Carl Froch.

După succesul obținut împotriva lui Grachev, Bute are ocazia să demonstreze că poate să se bată la nivel înalt, Jean Pascal fiind un sportiv aflat în mare formă, în acest moment.

Dacă o înfrângere ar putea să reprezinte chiar finalul carierei pentru Bute, cei de la Interbox au făcut și un plan în cazul în care Lucian îl va învinge pe Jean Pascal.

LUCIAN BUTE luptă pentru Centura de Diamant la categoria semigrea contra lui Jean Pascal, iar meciul va fi transmis într-o gală ce va începe în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 3:00.

BUTE PASCAL: Americanii merg pe directa românului

Înaintea disputei, Ring Tv, cel mai prestigios post de specialitate din Statele Unite, a realizat o analiză amănunțită a luptei, solicitând opiniile și pronosticurile a 22 de experți de renume de peste Ocean. Aceștia au disecat atuurile celor doi luptători și au oferit o avancronică amplă a meciului.

Jim Lapley, expertul HBO, crede că Jean Pascal e favorit, chiar dacă îl vede pe Bute ca fiind boxerul mai bun. „Dacă ar lupta amandoi în formă maximă, el e clar tehnicianul mai bun. Dar Bute n-are viteza lui Pascal, rapiditatea și explozia atletică. Cred că de asta Pascal e favoritul luptei.”, a declarat Lapley.

Lucian Bute are 32 de lupte la profesioniști, dintre care a pierdut doar una singură, iar 24 le-a câștigat prin KO. Pascal are doar 17 KO din cele 28 de victorii pe care le are în palmares, la care adaugă două înfrângeri și un meci nedecis.

„Bute n-a impresionat cu Grachev și de asemenea n-a luptat de 14 luni. Singurul dintre ei care a boxat în ultimul an e Pascal. Bazându-ne pe ceea ce am văzut în ultimul an și jumătate, cred că Pascal va fi luptătorul mai încrezător, așa că Bute are nevoie să întoarcă norocul de partea lui pentru a câștiga.”, mai spune Lapley.

Mike Coppinger, expertul în box de la USA Today crede și el că Pascal are șanse mai bune decât Bute să se impună: „Dacă meciul ar fi avut loc acum doi ani, Bute era favorit clar. Dar imaginea lui Bute bătut măr de Froch nu mi-a fost încă ștearsă din memorie. Sunt discutabile rezistența și loviturile lui Bute sunt acum discutabile, dacă mă gândesc la perioada lui de inactivitate. Pascal e un atlet superior.”

Doug Fischer, de la RingTv crede că va fi decisivă ambiția din ring a celor doi și-l laudă pe boxerul român: „Bute este boxerul mai bun în general, cu o tehnică mult mai ascuțită, dar cred că Pascal e mai puernic și pune mai mult suflet. Și cred că stilul neortodox al lui Pascal și forța sa vor pune probleme ritmului de a boxa al lui Bute.”

Contabilizând opiniile celor 22 de specialiști chestionați, scorul pronosticurilor a fost unul clar în favoarea lui Pascal, 21-1. 

BUTE-PASCAL: Casele de pariuri îl dau ca favorit pe Pascal

BUTE – PASCAL. Casele de pariuri consideră că JEAN PASCAL are prima şansă în disputa cu LUCIAN BUTE, compatriotul nostru având cotă 7 să îl facă KO pe adversarul său. Meciul BUTE – PASCAL va avea loc duminică dimineaţa, la Montreal.

BUTE – PASCAL. Românii aşteaptă cu sufletul la gură meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, care va avea loc duminică dimineaţa, la Montreal (în direct la DigiSport 1 şi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net), însă casele de pariuri sunt unanime în predicţiile lor privitoare la această partidă.

Fără excepţie, JEAN PASCAL este favorit la câştigarea meciului, ba chiar îi dau acestuia aceeaşi cotă la victorie, 1,70. Excepţie face Unibet, unde canadianul are cotă 1,65. Cotele lui LUCIAN BUTE la victorie variază între 2,10 – cât oferă Casa Pariurilor, Parisport şi PublicBet, şi 2,25 – cota oferită de Unibet.

Tot pe marginea meciului BUTE – PASCAL, bookmakerii consideră că sunt şanse mari ca el să se încheie înainte de limită, cota ca partida să se încheie printr-un KO fiind 1,70. În schimb, cei care mizează pe un deznodământ stabilit la puncte, după cele 12 reprize, primesc o cotă de 1,90. Şi la acest capitol JEAN PASCAL este favorit, cota ca acesta să-l facă KO pe campionul nostru fiind 2,35. În schimb, LUCIAN BUTE are cotă 7 să-l trimită pe adversarul său la podea.

Nici experţii americani nu cred ca românul are vreo şansă în faţa lui Jean Pascal. Ring Magazine a făcut o analiză a meciului BUTE – PASCAL, cerând părerile a 20 de experţi. Dintre aceştia, doar UNUL consideră că LUCIAN BUTE va învinge, el urmând să câştige disputa la puncte. Mai mult decât atât, dintre cei 19 experţi care au declarat că Pascal va învinge, 8 cred că pugilistul canadian va câştiga prin KO.

Meciul BUTE – PASCAL are ca miză centura WBC Diamond, un trofeu onorific pus la bătaie în meciuri istorice, iar învingătorul ar urma să-l întâlnească pe Adonis Stevenson în lupta pentru titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC.

BUTE-PASCAL, ULTIMELE ORE: Lucian Bute a preferat să stea alături de apropiaţi, să ia gustări mici – cartofi, carne de vita şi legume. sub atenta supraveghere a unui nutriţionistă şi să doarmă mult pentru a fi în formă maximă. De partea cealaltă, Jean Pascal a preferat să insiste pe pregătirea mentală, antrenorul acestui declarând că nu i-a mai dat niciun sfat în ultima zi. 

BUTE-PASCAL: Cu doar câteva ore rămase până la meciul cu Jean Pascal, românul Lucian Bute este văzut drept câștigător sigur de către fostul vicecampion olimpic Marian Simion, însă cu o singură condiție: să treacă de primele 5 reprize, când haitianul își valorifică la maximum explozia.

Simion se bazează pe frecvența mai bună a loviturilor lui Bute, mizând că fostul campion mondial la categoria super-mijlocie versiunea IBF va puncta mai mult și, în cazul unei decizii la puncte, va fi preferat de arbitrii judecători.

„Pascal e un boxer de explozie și lovește foarte puternic. E mai puternic decât Bute, dar dacă Lucian depășește primele 4-5 reprize, când Pascal nu mai are o asemenea explozie și atâta forță, cred că va reuși să se impună, pentru că are o frecvență mai mare la brațe și cred că va reuși să puncteze mai mult.”, a declarat Marian Simion, în cadrul emisiunii „Campionii Digi Sport”.

BUTE – PASCAL. Amânat aproape opt luni, meciul BUTE – PASCAL va avea loc duminică dimineaţa şi va putea fi urmărit în direct pe DigiSport 1 şi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net, de la ora 06.15. 

Întâlnirea din ring a fost prefaţată de conferinţa de presă, unde JEAN PASCAL s-a declarat extrem de deranjat de declaraţiile făcute de LUCIAN BUTE în ultimele săptămâni. „Când te referi la naţionalitatea oamenilor, la rasa lor, la convingerile lor religioase, la orientarea lor sexuală sau dacă vorbeşti despre familiile lor… Asta e lipsă de respect, iar nu nu am făcut niciodată aşa ceva„, a subliniat Jean Pascal. „Dimpotrivă, Lucian Bute, în ultima vreme, a dovedit lipsă de respect, a spus ceva care m-a şocat. A spus că îmi va închide botul. Doar animalele au bot, eu sunt om, am gură. Dacă are curaj, Bute să vină să mi-o spună în faţă„, a mai declarat Pascal, în timp ce Lucian Bute a precizat că a fost vorba doar de o expresie pe care a învăţat-o în Quebec şi nu a dorit să insulte. Bute a recunoscut că există lucruri de reglat între cei doi, dar ”le vom regla în ring”.

Peste 20.000 de bilete s-au vândut pentru meciul BUTE – PASCAL, considerat poate cel mai important din istoria boxului canadian.

BUTE-PASCAL: Şanse împărţite

BUTE- PASCAL. „Sunt pregătit pentru furtună” a fost mesajul postat de LUCIAN BUTE pe Facebook, după cântarul oficial de dinaintea meciului cu JEAN PASCAL, programat duminică dimineaţa, la Montreal.

Meciul cu PASCAL este decisiv pentru cariera lui LUCIAN BUTE, el putându-l relansa în lupta pentru titlul de campion mondial sau, dimpotrivă, să-l forţeze să pună capăt carierei.

Reporterii România TV au mers la Pechea, în localitatea natală a lui LUCIA BUTE, unde au vorbit inclusiv cu primul antrenor al acestuia, Felix Păun. „Lucian are şanse 50% la victorie. Ambii sunt boxeri de mare valoare. Jean Pascal este un luptător puternic, recunoscut, a avut meciuri mari. Este foarte rezistent. Lucian este un sportiv mobil şi foarte rapid, deci fiecare va lupta cu armele sale. Sfatul pe care eu i l-aş da lui Lucian ar fi să se deplasaze cât mai mult, să lovească de la distanţă.

Cred că va privi acest meci cu mult mai mult realism decât pe cel cu Carl Froch, din mai 2012. A fost usturător acel eşec şi a trebuit să ia totul de la zero. În cazul în care va pierde acest meci eu îl sfătuiesc să se retragă, pentru a nu păta acel palmares foarte frumos construit de-a lungul timpului„, a declarat Feli Pău, pentru România TV.

BUTE-PASCAL: Fanii, antrenorii şi specialiştii, mizează pe Bute

Anii la rând în care Lucian Bute îi făcea fericiţi pe români cu victoriile sale n-au fost uitaţi, iar pugilistul gălăţean a fost asaltat cu mesaje de încurajare pentru meciul împotriva lui Pascal, mai ales pe pagina personală de Facebook. „Hai, Luci, dă-i tare!”, a exclamat Gabi Pasat, în timp ce Adrian Pintilie a spus: „Atât îmi doresc de la Bute, mult tupeu în ring, că în rest e un boxer foarte talentat. Baftă, Lucian!”. De asemenea, Bute are fani nu doar în România, ci şi în Canada, ţara care l-a „adoptat” ca luptător.
Nici primii săi doi antrenori nu s-au lăsat mai prejos şi i-au transmis lui Bute să aibă încredere în forţele proprii. Felix Păun, antrenorul care i-a vegheat primii paşi în box celui care avea să devină Mister K.O, a spus că mobilizarea va fi decisivă. „Dacă Lucian va reuşi să treacă peste momentele grele din meci, atunci are şanse foarte mari să câştige”. Cel de-al doilea antrenor al lui Bute, Octavian Tabără, e de părere că gălăţeanul trebuie să-şi scoată la iveală calităţile. „Să lovească şi să plece, să nu stea la bătaie, astfel să-şi pună în valoare viteza şi tehnica. Dacă tactic şi fizic este foarte bine pregătit, n-are cum să piardă acest meci”.
Specialiştii de box din România înclină să creadă că Bute se va impune. Cristian Ciocan, Rudel Obreja, Mihai Leu şi diverşi jurnalişti de specialitate sunt convinşi că Bute poate să-l doboare pe Pascal.

Meciul BUTE – PASCAL se va juca duminică dimineaţa, de la ora 06.15, va fi televizat de DigiSport şi va putea fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

BUTE-PASCAL va avea loc duminica dimineata, in Bell Centre din Montreal. Meciul Bute-Pascal va fi în direct pe Digi Sport 1 duminică, de la ora 6:00 şi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net