Buzăul, îngropat în zăpadă. Sute de maşini au rămas blocate în Râmnicu Sărat VIDEO

Judeţul Buzău este îngropat în zăpadă. Pe niciun drum nu se circulă, iar, la Râmnicu Sărat, circa 200 de maşini sunt blocate în nămeţi. Oamenii aflaţi pe drum au fost cazaţi la primărie.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 07:07
Buzăul, îngropat în zăpadă. Sute de maşini au rămas blocate în Râmnicu Sărat VIDEO

Judeţul Buzău este izolat de restul ţării. Nu se circulă pe niciun drum, în localităţi se circulă cu maşinile în condiţii extrem de grele, chiar dacă autorităţile locale au făcut efortul pentru a deszăpezi cât de cât drumurile.

Două persoane sunt date dispărute, iar toate drumurile naţionale din judeţ sunt închise din cauza ninsorii şi a viscolului.

Peste 300-400 de persoane sunt blocate în localitatea Râmnicu Sărat. Oamenii care au avut bani şi-au luat cameră la hoteluri sau la pensiunile din zonă, iar ceilalţi au rămas în maşini sau au fost cazaţi de primărie. Primăria Buzău a venit în sprijinul celor care nu şi-au permis să plătească pentru cazare şi a amenajat în sediul său o cameră în care aceştia se pot adăposti şi pot primi un ceai cald.

Peste 200 de maşini sunt blocate în zapadă, atât autovehicule mici cât şi TIR-uri şi autocare.

Poliţiştii au blocat toate ieşirile din Râmnicu Sărat, dar şi drumurile din localitate pentru a putea să lase utilajele de deszăpezire să îşi desfăşoare activitatea.

Autorităţile au făcut apel la patronii localurilor din această zonă să le ofere gratuit ceaiuri celor care sunt înzăpeziţi şi pe cât posibil să mai reducă din preţuri la cazare, astfel încât un număr cât mai mare de oameni să poată să ajungă să primească o cameră la una dintre pensiunile sau la unul din hotelurile din localitate.

Acţiunea de salvare care s-a desfăşurat toată noaptea s-a finalizat cu succes. Transportorul blindat cu şenile, care a plecat în localitatea Balta Albă să aducă trei pacienţi a reuşit să se întoarcă la Râmnicu Sărat după aproape 24 de ore. Soldaţii s-au luptat cu nămeţii pentru a aduce în localitate cei trei pacienţi. Este vorba despre un poliţist care suferea de probleme cardiace, o gravidă şi o femeie în vârstă bolnavă de astm. Cei trei se află internaţi la spitalul din Râmnicu Sărat şi primesc îngrijiri medicale.